
Húsvéti szokások – élmények gyerekeknek
Felnőttként szívesen emlékszünk vissza gyerekkorunk húsvéti ünnepeire. Főleg vidéki környezetben a locsolkodás igen népszerű szokás volt. Húsvét hétfőn korán keltünk, hogy mire az első locsoló megérkezik már terített asztal várja. Mindenféle finomság került az asztalra: húsvéti sonka, kolbász, tojás, friss kenyér, valamint a kertből frissen szedett piros retek és újhagyma. Az előző napokban gondos kezek által festett tojások is ott sorakoztak a húsvéti asztalon, várva, hogy megérdemelt jutalomként valamelyik locsoló zsebében landoljanak.
Ez a szokás sajnos már egyáltalán nem-, vagy csak szűk családi körben él. Sok más vidám hagyomány azonban megmaradt. Igyekezzünk ezeket gyerekeinknek átadni, hogy ha majd felnőnek, egyrészt ők is továbbadhassák azt az ő gyerekeiknek, másrészt pedig, ezek az emlékek erős érzelmi alapot jelentenek az életünkben, melyekhez jó néha visszanyúlni.
Húsvéti hosszú hétvége a Zichy Park Hotelben – falusi élmények
Vidéki hotel lévén, nálunk a húsvét különösen nagy jelentőséggel bír. A tavasz és a megújulás ünnepén igyekszünk életre szóló élményekkel gazdagítani a családokat. Egész napos gyerek programokkal készülünk a legkisebbeknek. Lesz majd közös tojásfestés és kalácssütés. A bárányterelés is jó móka, nagyon szeretik a gyerekek. Még a bátortalanabbak is hamar kedvet kapnak hozzá, látván a többiek jókedvét. Saját házi nyulaink megszokták a „közönséget” szívesen fogadnak el kézből ennivalót és simogatni is lehet őket. Emellett lovaglásra és lovaskocsikázásra is van lehetőség.
A vidék ízei pedig ilyenkor még jobban esnek. Házias ételekkel, kézműves finomságokkal várjuk vendégeinket. A felnőttek megkóstolhatják a környék legjobb borait is vagy egy kellemes sétával megismerhetik a környék nevezetességeit.