
Disznótor a bikácsi Zichy Park Hotelben
Ha össze kellene rázni a csapatot, érdemes elgondolkodni, hogy mi az, amire valóban szükség van. Szakmai fejlesztésre, közös modoros vacsorára, feszengős irodai összejövetelre? Ha minden kérdésre nem a válasz, akkor bizony itt lazulásra és oldódásra kell készülni, a kívánság tehát adott, a megoldást pedig mi kínáljuk!
Kössük fel a gatyát – így kezdődik egy vérbeli disznótoros nap, ami a bikácsi Zichy Park Hotelben rögtön kiegészül egy (vagy több) kupica pálinkával. Egész jó kezdés ahhoz, hogy a kollégák gyorsan megszabaduljanak a munkahelyi feszengéstől és nyitottabbá váljanak a közös programra. Aztán jöhet a disznó számára kevésbé vidám, ám a céges csapat számára emlékezetes pillanat: az EU kompatibilis, fájdalom- és sivításmentes, azonnali ölés (mert már nem engedjük szenvedni a futkosó kolbászt). Folyamatos evés-ivás, összedolgozás, együttlét, emelkedett hangulat, céges konfliktusok elsimítása, közös élmény – és ami Bikácson történik, az Bikácson is marad.
A Zichy Park Hotelben a hideg beköszöntével heti két vágás is történik szakszerű böllérek, hentesek segítségével, a csapat pedig kedvére bekapcsolódhat a feldolgozásba, lehet pörkölni, kapargatni, vagdosni, darálni, tölteni, kevergetni, kóstolgatni. Eközben nem feledkezünk meg a hagyományos disznótoros eszem-iszomról, a hagymás vér, a pecsenye, a toroskáposzta mind-mind előkerülnek a nap folyamán, pont úgy, mint ahogy a csapatépítős disznóvágás nagykönyvében benne van, ezt egyébként mi magunk írjuk a vendégeinkkel együtt.
A tor nagy nyertesei – akik közé semmiképp nem tartozik a disznó, de hát a tápláléklánc már csak ilyen – nem csak maguk a disznóvágók, hanem a szálloda vendégei is, mert az elkészült torosból jár az éttermi vacsoraasztalra is, bárki megkóstolhatja a hurkát, kolbászt, oldalast és az egyéb pecsenyéket.
A valamire való és emlékezetes csapatépítéshez bizony buszra vagy vonatra kell tenni a kollégákat és el kell velük utazni. Már ez idő alatt elkezdik levetkőzni a munkahelyi nyomás miatt szorongásukat, rövid időn belül kiderülhet, hogy mennyire lazák, szeretnivalók, viccesek vagy kedvesek. Utazás közben is nyitottabbá válnak egymás felé, és ha a kommunikáció oldottabbá válik, az már eleve nyertes helyzet a cég számára, hiszen várhatóan ez a közvetlenség a munkaéletbe visszatérve is megmarad, ez pedig segíti a hatékonyságot.
A jól sikerült, emlékezetes csapatépítésre kiadott pénz nem kidobott pénz. Sokszorosan megtérül az egymásra hangolódott kollégák jóvoltából, és néha tényleg csak arra van szükség, hogy legyen egy valódi „ereszd el a hajamat” program. Ehhez megfelelő helyszín is kell, ahol lehet dorbézolni, ahol senkit sem zavarunk a hangoskodással – ami szinte borítékolható, ha mindenki jól érzi magát.
A bikácsi Zichy Park Hotelben 110 vendég fér el kényelmesen, komfortos, otthonos szobákban elhelyezve. Állandó programként lehet kérni lovas kocsikázást, lovaglást, masszázsokat, ugyancsak elérhető a Levendula Spa, amelyben élménymedence és a szauna várja a lazítani érkezőket, lehet pecázni és csónakázni a saját területen lévő tóban és akinek kedve van, besegíthet a házi kedvencek ellátásába is.