Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

A vidék ízei 1.

Mint az közismert, szállodánk a vidéki vendéglátás elkötelezett híve. Azt szeretnénk, hogy vendégeink a város zajából kiszakadva érezzék a vidéki élet nyugalmát és a gondos kezek által készített ételek utánozhatatlan ízét. A vidéki emberek nyugodt természete és a munka szeretete köszön vissza minden egyes kézzel dagasztott, kemencében sütött cipóban és a nyári melegben órákon át kavargatott lekvárban.  Ezért kerül a reggeliző asztalunkra friss házi cipó, házi lekvár és helyben készített és füstölt kolbász.

Most induló receptsorozatunkban szeretnénk megismertetni vendégeinkkel és leendő vendégeinkkel néhány egyszerűen elkészíthető ételt és süteményt, hogy alkalomadtán otthon is élvezhessék a vidék ízeit. 

 


A vidék ízei - Lusta rétes

Elsőként, házunk specialitását a lusta rétest (vagy másnevén lusta asszony rétesét, de ez utóbbi kifejezést kevésbé szeretjük mi asszonyok) mutatjuk be, mely egy könnyű, nagyon finom túrós sütemény. Percek alatt elkészíthető, a sütés sem vesz túl sok időt igénybe. Vendégeink között nagyon népszerű, finom házi lekvárral vagy anélkül is mennyei eledel. Ha van rá lehetőségünk a hozzávalókat a piacon szerezzük be. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha házi túrót, vajat és tojást használunk.

 

A recept:

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

0,5 csomag sütőpor

4 tojás

20 dkg porcukor

5 dl tej

50 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

5 dkg mazsola

10 dkg vaj

csipet só

 

Elkészítés:

Egy kb. 20x30 cm átmérőjű tepsit alaposan kivajazunk, majd a sütőporral és 10 dkg cukorral elkevert liszt felét egyenletesen beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a fél kiló túrót, ráreszeljük a citrom héját és a mazsolát is egyenletesen rászórjuk. Majd a lisztes keverék másik felét a tetejére szórjuk. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Ezt a keveréket is egyenletesen a tepsibe öntjük. Villával picit megszurkáljuk, hogy a tojásos tej mindenhol átjárja a rétegeket. 15-20 percig hagyjuk pihenni, majd kb. 170 fokon 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha van kedvünk a mazsola helyett, a túrós rétegre szórhatunk gyümölcsöt is, nyáron például magozott meggyet, őszibarackot, epret vagy málnát is. Másik lehetőség, hogy a már elkészült sütemény mellé házi lekvárt kínálunk. 

Ha mégis inkább az “eredetit” kóstolnád meg,  nézd meg CSOMAGAJÁNATAINKAT!



Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok