Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Vidék ízei 3.

Amennyiben otthon sütünk kenyeret nemcsak spórolhatunk, hanem pontosan le is ellenőrizhetjük, hogy mi került bele, így ha ételallergiában szenvedünk, kifejezetten ajánlott az otthoni kenyérkészítés.

Nálunk ilyen a házi kenyér

 

Legfinomabb házi kenyér recept:

 

Hozzávalók:
 

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 170 g víz
  • 20 g vaj
  • 8 g élesztő
  • 10 g só
  • kész kovász

 

A kovász receptje:

 

  • 20 dkg liszt
  • 3 g élesztő
  • 130 g víz
  • 17 g aktív kovász

 

Fontos, hogy szánjunk elég időt a kenyér készítésére, mivel nem egy rövid folyamat, ugyanakkor, ha türelmesek vagyunk a végeredmény garantáltan kárpótolni fog bennünket.

 

Igazából, ami időigényessé varázsolja ezt a receptet, az a kovász elkészítése, melyre legalább 24 órát illik szánni.

 

A kovász hozzávalóit jó alaposan összekeverjük, majd eltesszük pihenni szobahőmérsékleten egy éjszakára. Amennyiben nincsen aktív kovászunk, használjunk 3 helyett 5 gramm élesztőt!

 

 

Miután másnap előveszem a kész kovászt, elkezdődhet a kenyér készítése is. Először át kell szitálni a lisztet, majd beletenni egy kis sót, s ezzel párhuzamosan egy kevés langyos, cukros vízben felfuttatom az élesztőt. A sós lisztből, élesztőből és kovászból végül tésztát dagasztok, és hagyom minimum fél órát állni. Ezt a folyamatot megismételhetjük egyszer-kétszer, hogy még jobb legyen a tésztánk állaga.

 

Miután átgyúrtuk a tésztát pedig nincs is más dolgunk, mint megformázni és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezni és hagyni még további egy órát kelni. Bevagdosom a tetejét, befújom alaposan vízzel a tésztát és a 230 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt hagyom aranybarnára sülni.

 

Mikor megsült, újra befújom egy kevés vízzel és hagyom kihűlni a kész kenyeret.

 

Ez az ínycsiklandóan finom kenyér garantáltan a család kedvence lesz. Amennyiben már gyakorlott kenyérsütők vagyunk, kedvünk szerint felturbózhatjuk a receptet magokkal, fűszerekkel. Egyik nagy kedvenc lehet például az olajbogyóval megszórt illetve a pirított hagymás kenyér is. Elkészíthetjük ugyanakkor rozslisztből, kukoricalisztből is, merjünk kísérletezni!

 

A Zichy Park Hotelben házi kenyerünk kemencében, helyben sül, így még nagyobb élménnyel koronázza meg a friss levegőn eltöltött felemelő kirándulást.

 

Élvezze Ön is Bikács kellemes környezetében a ropogós kenyér zamatát. Kapcsolódjon ki nálunk! Ide kattintva érheti el csomagajánlatainkat.



Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok