Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Túrázás ovisokkal – elég bátor vagy, hogy utánacsináld?

Egy ovissal az élet nem lehet unalmas, hiszen kíváncsisága kimeríthetetlen – kérdez, megvizsgál, megint kérdez - mintha a világ összes információját azonnal magáénak akarná tudni. Mozgásigénye pedig olyan nagy, hogy felnőtt ésszel szinte felfoghatatlan, honnan szed ennyi energiát az egész napos indiánszökdeléshez. Nehéz olyan elfoglaltságot találni számára, mely minden szempontból megfelelő, de talán egy rövidebb túrázás jó választás lehet, mert így egyszerre elégíthető ki a mozgásigénye és az információgyűjtés iránti vágya. Persze a túra végére, az információk mellett valószínűleg több kavics, gesztenye és falevél is a gyűjtemény részét képezi majd.  

Túrázás gyerekekkel

Mivel 3-6 éves gyermekekről van szó, ezért már egy rövidebb túrához is érdemes kisebb túlélő csomagot összeállítani: ásványvizet, kevés kekszet és gyümölcsöt. Ne feledkezzünk meg a tisztálkodáshoz szükséges nedves törlőkendőről sem, hiszen falatozás előtt nem árt legalább a nagyja port letörölgetni az apró, dolgos kezekről. Mindezeket saját kis hátizsákjába pakolhatjuk, nagyon boldog lesz, hogy önállóan rendelkezhet a tartalma felett.

A kullancsok ellen mindenképpen használjunk valamilyen erre alkalmas szert, még akkor is, ha a kicsi megkapta a kullancs elleni védőoltást, hiszen a vakcina csak az agyhártyagyulladás megelőzésére jó, a Lyme kór ellen nem véd.

A kényelmes cipő és a réteges, időjárásnak megfelelő ruházat alap. Emellett, nyáron nagy melegben elengedhetetlen a naptej és a vékony sapka vagy kendő a napsugarak ellen.

 

A felfedezés öröme

Nincs más dolgunk tehát, mint keresni egy két-három-, de maximum öt kilométeres túraútvonalat, majd csemeténket az ösvényre terelni. Ezután már csak figyelnünk kell, amint teljes átéléssel vizsgálódva halad az ösvényen, néha kicsit távolabb merészkedve tőlünk. Ha túlságosan messze kerülne a járt úttól, akkor finoman tereljük vissza őt oda - vigyázat, ez csak a túra idejére érvényes, az életben nem baj, ha a járatlan utat választja.

Engedjük, hogy felszedjen a földről dolgokat – leveleket, fák- bokrok terméseit, köveket és egyéb hasonló dolgokat. Ha figyelme felénk fordul, akkor meséljünk neki a természetről, annak szépségéről és lehetőségeiről, de legfőképpen arról, hogy miért kell rá nagyon vigyázni. Ha leguggol megszemlélni egy bogarat vagy virágot, nem kell siettetni, hagyjuk, hogy teljesen belemerüljön a felfedezés örömébe. Ha elég bátrak vagyunk kicsit eltávolodni a mindennapi problémáinktól, talán mi is megtehetjük ugyanezt.

A Zichy Park Hotel környéke kiválóan alkalmas túrázáshoz, gyalogláshoz, nagyobb sétákhoz. Igazi családbarát szálloda, rengeteg szabadtéri programlehetőséggel.

Az őszi időszakra a szállás most 6 éves korig ingyenes! Ide kattintva érheti el csomagajánlatunkat.Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok