Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Süssünk flódnit karácsonyra!

A flódni igazi, tartalmas karácsonyi sütemény, mindenféle finomsággal töltve. Az elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. Az eredeti recept szerint, libazsírral készítjük. Ezzel kívánunk nagyon boldog ünnepet a Zichy Park Hotel volt és leendő kedves vendégeinek.

 

 


A flódni eredetileg négyféle töltelékkel készül: forrázott máktöltelék, forrázott diótöltelék, párolt almatöltelék és házi szilvalekvár. Ezek közül ízlés szerint, bármelyik elhagyható. Libazsír helyett pedig használhatunk vajat vagy margarint. Az eredeti recept nem tartalmaz sem sütőport, sem élesztőt, de ha gondoljuk, akkor bármelyiket használhatjuk a sütemény tésztájához.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg finomliszt

20 dkg rétesliszt

20 dkg libazsír

3 tojássárgája

10 dkg porcukor

3 evőkanál tejföl

 

 

A diós töltelékhez:

20 dkg darált dió

1,5 dl tej

12 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

Egy citrom reszelt héja

5 dkg mazsola

A mákos töltelékhez:

20 dkg darált mák

2 dl tej

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1/2 citrom reszelt héja

5 dkg mazsola

Az almás töltelékhez:

1 kg alma

1 teáskanál fahéj

kb. 5 dkg porcukor (attól függ, mennyire savanyú az alma, de vigyázzunk, ne legyen túl édes)

egy marék darált háztartási keksz

 

Házi szilvalekvár

Elkészítés:

Először a töltelékeket készítjük el: az almát addig pároljuk a cukorral és a fahéjjal, amíg elfő a leve. Majd elkeverjük benne a háztartási keksz morzsát és hagyjuk kihűlni.

A dió és mák töltelék száraz hozzávalóit (külön-külön) elkeverjük, majd a megfelelő mennyiségű forrásig melegített tejet hozzáadjuk, jól elkeverjük és ezeket is kihűtjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk.

Összeállítás:

Az első tésztalapot belehelyezzük a tepsi aljába, melyet előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. Villával szurkáljuk meg a tésztát és egyenletesen kenjük rá a diótölteléket. A következő tésztalapot ráhelyezzük a diótöltelékre, megszurkáljuk és megkenjük az almatöltelékkel. Ugyanígy járunk el a többi réteggel is, az alma után következik a dió, majd a felső rétegre hagyjuk a szilvalekvárt, amit meg is szórhatunk durvára vágott dióval. A legfelső lapot is megszurkáljuk és megkenjük felvert tojással.

190 fokon sütjük kb. egy órán keresztül. Ha teljesen kihűlt, csak akkor tudjuk szeletelni. Jó étvágyat J

 



Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok