Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Milyen állatokra vadászhatunk ősszel?

Mikor lecseng a nyár, és az idő kissé lehűl a strandolást és lubickolást lassan egyéb szabadidős programok váltják fel, kezdetét veszi ugyanis a kirándulások és a vadászat ideje.

 


A szállodánkat körülölelő bikácsi erdő, mező kiváló lehetőséget nyújt a hivatásos és hobbi vadászok számára egyaránt, melyről bővebben ide kattintva olvashattok: vadászat.

 

Az őszi természet bámulatos szépségeit csodálva a természet lágy ölén a vadászat igazán nagy élmény. Mikor a friss reggelek délutánra felváltja a kellemes meleg, melyet néha-néha megtör egy-egy zápor.

 

Tökéletes alkalom tehát ez az évszak a vadászathoz. Mi most megosztjuk veletek, hogy milyen vadakra vadászhattok Bikácson és térségében.

 

Az ősz a gím- és dámszarvasok vadászati ideje!

 

Gímszarvas

 

Kezdjük a gímszarvassal, melynek régies elnevezése: rőtvad, de a köznyelvben leginkább szarvasként szokás emlegetni. A legnagyobb szarvasfajta, amelynek húsa roppant ízletes és tápanyagokban gazdag, ám ipari méretekben nem kerül feldolgozásra. Elsősorban agancsa és húsa miatt vadásznak rá.

A térség - a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. - vadászterületeiről 2005-ben például a legnagyobb tömegű szabadterületű gímtrófea származik, amely külön kiemelendő.

 

 

Szintén erről a térségről ír Faragó Sándor is könyvében, a Természeti- Vadászati Örökségünk című művében:

„Túlzás nélkül állítható, hogy Gyulaj és a szomszédos Tamási erdőterülete hazánk dámszarvas- paradicsoma…A jelenlegi világranglistán szereplő első 50 dámtrófea közül 11 Gyulajról származik”.

 

Dámszarvas

 

A leghíresebb dámszarvast, Bambit már gyermekkorunk óta ismerjük majd mindannyian. Megjelenését illetően, bár kisebb a gímszarvasnál mégis tekintélyes méretekkel megáldott jószág hátán pöttyökkel. Marmagassága átlagosan egy méter körüli.

 

 

Vaddisznó vadászat ősszel

 

Gyulaj és Tamási vadászterületen a vaddisznó állományra is gondosan odafigyelnek. Marmagassága a dámszarvaséval közel megegyező, ám súlya akár a 160 kilogrammot is elérheti. A közhiedelemmel ellentétben a vaddisznók normál esetben tartanak az embertől, támadásra pusztán akkor kerül sor, ha úgy érzi, sarokba szorították. Ilyenkor nagyon veszélyesek tudnak lenni, akár halálos sebet is ejthetnek az emberen.

 

A vaddisznónak ízletes húsa van, valamint bőrét is nagy előszeretettel használják fel a különböző díszek és faliszőnyegek elkészítéséhez.

 

              

 

Ha vadászni szeretnél, mi mindenben segítségedre leszünk, de engedélyedet és felszerelésedet ne hagyd otthon! A vadászat leszervezéséhez fordulj hozzánk bizalommal! Ide kattintva kérhetsz ajánlatot!Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok