Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Kedvenc hobbink, a lovaglás

Mikor a friss levegőn, egy jót ügethetünk, igazán szabadnak érezhetjük magunkat; aki egyszer megtapasztalta a lovaglás szépségét, biztosan egyetért velünk ebben.

 


 

 


 

Miért jó lovagolni?

 

A lovaglás nagyon jó sport. Egy hosszabb tereplovaglást ritkán úszunk meg izomláz nélkül. Mi több, az állatokkal való időtöltés bizonyítottan jó hatással van lelki állapotunkra, általa eleresztjük problémáinkat és teljesen kikapcsolódunk.

 

Nem véletlenül választják a lovaglást egyre többen szabadidejük eltöltésére, a sportolás ugyanis szorosan összefügg az egészséggel és a pozitív életminőség kialakításával. A lovaglás hatására felszabaduló endorfinnak köszönhetően javul kedélyállapotunk, valamint az ezzel töltött idő jó lehetőség arra, hogy hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozzunk; új ismeretségek, akár barátságok is kialakuljanak.

 

 

Lovaglás további pozitív hatásai

 

 

„Aki az állatokat szereti, az rossz ember nem lehet.”

 

Lovaglás alkalmával nem csupán friss levegővel töltjük meg tüdőnket és edzük testünket, hanem mindeközben alázatot és tiszteletet is tanulunk.

 

A lovak iránti szeretet ugyanis nem csak az állatok simogatásában nyilvánul meg, lecsutakolásuk és az istálló rendbetétele is szerves részét képezi ennek a sportnak, így a lovaglás rendre és fegyelemre is tanít bennünket.

 

 

Mennyi idő alatt lehet megtanulni lovagolni?

 

Amikor lovaglásról beszélünk, hajlamos mindenki azonnal a vágtázásra asszociálni, de annak biztonságos elsajátítása akár évekbe is telhet. Azonban, hogy senkinek se szegjük kedvét, amennyiben heti szinten hódolunk ezen hobbinknak, nagyjából fél év alatt eljuthatunk arra a szintre, hogy „lekerüljünk” a futószárról és akár egyedül is ügethessünk.

 

Természetesen számításba kell venni annak a lehetőségét is, hogy vannak olyanok, akiknek a vérében van a lovaglás és nyeregbe termettek, illetve akadnak olyanok is szép számmal, akiknek akár több évbe is beletelik, míg elsajátítják az alapokat.

 

Az a fontos, hogy ne akarjunk azonnal díjugratói babérokra törni, a lovaglás elsajátítása bár időigényes, de annál élvezetesebb folyamat.

 

 

 

Milyen lovaglási lehetőséggel szolgál a Zichy Park Hotel?

 

 

Bikácsi birtokunkon a lovaglás szerelmeseinek lehetőséget kínálunk karám- és tereplovaglásra egyaránt. A kezdőknek szakképzett oktatóink nyújtanak segítséget a lovaglás alapjainak elsajátításában, a kisebb gyerkőcök számára pedig lehetőség van pónin való lovaglásra is.

 

A gyakorlott lovasok terepen is hódolhatnak kedvenc hobbijuknak; bejárva Bikács káprázatos és megnyugtató vidékét, egy igazán felemelő élményt szerezve ezáltal.

 

Legyél akár kezdő, akár profi lovas, mi szeretettel várunk bikácsi birtokunkon a Zichy Park Hotelben három elbűvölő lovunkkal: Rikóval, Vezérrel és Bogárral!Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok