Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Ezek a horgászat elengedhetetlen kellékei, eszközei

A horgászat remek kikapcsolódást nyújt; elvonulva a város zajától, a természet nyugalmát élvezve, míg a kapásra várunk összeszedhetjük gondolatainkat. Kész felüdülés tehát, így kipróbálását azoknak is javasoljuk, akik eddig nem éltek ennek a nyugtató programnak a lehetőségével.

Nagy fogás a Zichy Park Hotelben - horgászkellékek

A horgászat elengedhetetlen kellékei

 

Amennyiben nem csupán az élmény motivál bennünket, hanem inkább a kapások száma, jó, ha gondoskodunk a megfelelő horgászfelszerelésről. A profi horgászok már jól ismerik a nélkülözhetetlen felszereléseket, most viszont azokhoz szólunk, akik még csak most kezdenek megbarátkozni a horgászat gondolatával.

 

Nem mindegy azonban, hogy úszózni, fenekezni, vagy pergetni szeretnénk. Mindegyiknek több fajtája létezik és mindhez más felszerelés szükséges. Vegyük sorra az alapkellékeket.

 

Horgászbot

 

Egyértelműen a legfontosabb horgászkellék a horgászbot. Hajlását tekintve négy jelöléssel látják el őket, ezen felül pedig öt horgászbot típust különböztetnek meg. Kezdők számára a spiccbot használata javasolt, mely egy egyenes, választható méretű, többrészes bot, a végén zsinórral.

 

 

Merítő és haltartó

 

A merítő azt a célt szolgálja, hogy könnyedén ki tudjuk emelni a halakat a tóból, a haltartó, pedig nevéből adódóan a halak tárolására alkalmas háló, mellyel a vízben tartva megőrizhetjük addigi kapásunkat.

 

Horgászzsinór

 

Az egyik legbosszantóbb eset a horgászatban, mikor kapás van, és elszakad a horgászzsinór, damil. Ilyenkor nem csak a hal vész oda, hanem a horog is, így fontos, hogy olyan erős damilt válasszunk, amely elbírja a terhelést.

 

Horog

 

Halfajtánként különböző alakú és méretű horgok használatosak. Célszerű acélból készült, jó minőségű horgot választanunk. Míg a ragadozó halak inkább a hosszabb horgot „kedvelik”, addig a békésebb halakhoz a kerekebb öblű horgokat javasoljuk.

 

Kapásjelző, úszó

 

A kapásjelző a fenekező horgászatban használatos, s ezt a bot mozgásérzékelésére használjuk. Az úszó pedig a halak mozgását mutatja, s ez a halak fárasztásánál hasznos. Amennyiben éjszakai horgászatot tervezünk, lehetőség van világító kapásjelző és úszó beszerzésére is.

 

 

Etetőanyag – csali

 

Ahhoz, hogy a halakat a spiccbot „hatósugarába” vonzzuk, jó minőségű etetőanyagra van szükségünk. A horogra tűzött csalinak köszönhetően pedig nagyobb eséllyel akadnak horogra a halak, így körültekintően kell kiválasztanunk csalinkat. Ezzel kapcsolatban kérjünk tanácsot a horgászbolti eladóktól és tájékozódjunk, mivel a halak típusuktól függően más és más csalit részesítenek előnyben.

 

Ezen alapfelszereléseken túl számos lehetőség áll még a horgászni vágyók rendelkezésére, melyeket majd a megszerzett tapasztalatok tükrében bővíthetnek és cserélhetnek.

 

Szállodánk, a Zichy Park Hotel birtokán található horgásztó kitűnő választás a horgászni vágyók számára, a páratlan környezet és friss levegő nyugalmas kikapcsolódással ajándékozza meg az érdeklődőket. További részletekkel kapcsolatban ide kattintva tájékozódhat.Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok