Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

5 híres magyar étel, amiért rajongunk

A magyar konyhát egyszerűen képtelenség nem szeretni, hiszen híres gazdag ízvilágáról, fűszeres ételeiről. Nem hiába jön hozzánk rengeteg turista, hogy felfedezzék a magyar gasztronómia különlegességeit. Bizonyos fogások kulturális örökségünk szervezés részévé váltak az évek során, melyeknek híre az egész világon elterjedt.  

A leghíresebb magyar ételek

Gulyás

 

A gulyás egy nagyon híres magyar fogás, aminek - ennek ellenére - nem mindenki ismeri a történetét. Sokan nem tudják, de a gulyás története egészen a kilencedik századig nyúlik vissza, de csak az 1800-as években vált a magyarság egyik szimbólumává. A nevét a szarvasmarhákat őrző gulyásokról kapta. A legnépszerűbb a bográcsban készített gulyás. Állagát tekintve a leves és a főzelék között helyezkedik el marhahúst (esetleg borjú- vagy sertéshúst), répát, krumplit, fűszereket és paprikát tartalmaz.

 

Halászlé

 

A halászlé bográcsban érdemes elkészíteni a valódi ízek érdekében. Ez a magyar étel többféle halat tartalmazhat (ponty, harcsa, sügér vagy csuka). Számos változata létezik országszerte, ízlés szerint egy jó adag piros paprikát is tartalmaz, amitől jellegzetes piros színét kapja.

 

Töltött káposzta

 

A töltött káposzta egész Kelet-Közép-Európában elterjedt, a magyar verzió általában savanyított főtt káposztából készül, amelyet darált disznóhússal kevert rizzsel töltenek meg, és tejföllel, borssal és az elengedhetetlen paprikával ízesítik. A töltött káposzta leggyakrabban húsvét és karácsony idején kerül az asztalokra, de természetesen az év más időszakában népszerű.

 

Pörkölt

 

A pörkölt egy híres magyar fogás, amit már 1780-ban is szívesen fogyasztottak. A pörkölt (az alapján, hogy az ember Magyarország melyik területén fogyasztja) készülhet marhából, borjúból, csirkéből, disznóból vagy májból is, de a hagyma, a paprika és egyéb fűszerek mindenhol alapvető hozzávalóknak számítanak. Egy igazi pörköltből a jellegzetesen magyar nokedli sem hiányozhat.

 

Kürtőskalács

 

Az édes csavaros tésztát faszén felett sütik. Általában valamilyen édes bevonattal fedik be felületét, de a sós kürtőskalácsok is egyre kedveltebbek. Az eredeti kürtös kalács Erdély székely területéről származik, innen terjedt el Magyarország központi területeire is.

 

A vidék ízei a Zichy Park Hotelben 

 

Szállodánkba érdemes ellátogatni azoknak, akik imádják a hagyományos, magyaros, vidéki ízeket, hiszen disznótoros és más hagyományos ételek, mint a meggyes-kakaós piskóta, a lusta rétes vagy éppen a madártej kápráztatja el a gasztronómia szerelmeseit a nálunk töltött idő alatt.



Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok