Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Milyen halakat rejtenek a környező tavak?

Bikács számos lehetőséget tartogat a horgászok számára. Ez a kis község és a környező települések megannyi horgásztónak adnak otthont a horgászat szerelmeseinek örömére, amelyek mindegyike csak úgy hemzseg a halaktól! Aki ide látogat, biztosan nem megy haza zsákmány nélkül a gazdag halállománynak köszönhetően! Most megosztjuk veletek, hogy milyen halakat foghattok ki ezekből a tavakból!

 


Milyen horgásztavak közül válogathatnak az ide érkezők?

 

Mint említettük, a térség bátran nevezhető horgászparadicsomnak az egyedülálló természeti kincsekben bővelkedő környezet és a bámulatos harmónia által. A Zichy Park Hotel több hektáros birtokán található saját tulajdonban lévő horgásztó számos boldog perccel ajándékozhatja meg a horgászni vágyó vendégeknek. Hotelünk kizárólag sporthorgászati lehetőséget biztosít, ezáltal kifejezetten alkalmas a kezdő pecázók számára, illetve a horgászat rejtelmeinek megismerésére, ugyanakkor a kifogott halakat hazavinni nincsen lehetőség.

 

Ha szülőként szeretnénk gyermekünket a horgászat rejtelmeibe beavatni és megismertetni őket ezzel a remek sporttal, akkor remek választás hotelünk, ráadásul a pecázást követően szállással, fenséges vacsorával és számos programlehetőséggel is szolgálunk szállóvendégeink számára.

 

Szállodánk horgásztaváról részletesebben ide kattintva olvashattok. 

 

Abban az esetben, ha pedig a zsákmányszerzés a fontos, Bikács és térségének egyéb horgásztavaira is javasolt ellátogatni. Hotelünktől alig egy kilométerre található a Bikácsi Horgásztó, de az Örspusztai Horgászcentrum is alig fél órányira helyezkedik el. Az említetteken kívül még kiváló horgászati lehetőség a Györkönyi, Vörösmalom és Dunakömlődi Ba-Ró Horgásztó is.

 

Na és akkor térjünk rá arra, hogy milyen halak is akadhatnak a horogra ezen térség horgásztavaiból?

 

 

Amur

 

Az amur nevét Oroszország és Kína határfolyójáról, az Amur folyóról kapta. Húsa kevés zsírt tartalmaz, így kiváló halételek alapanyaga.

Horgászatát tekintve a legeredményesebben a június és október közötti időszakban horgászhatunk rájuk, s a pontycsalik zömével horogra is akadnak. Az amur legkisebb kifogható mérete nagyjából 40 centiméter.


 

Balin

 

A különleges színárnyalatokkal rendelkező balin ragadozó pontyfajta. Bár a balint húsa szálkás, nagyon ízletes, ezért közkedvelt a horgászok körében. Fejlett példányai az 50-70 centimétert is elérik, súlyát tekintve a hivatalos magyar rekord pedig több a tíz kilót is meghaladta.

 

 

 

 

Busa

 

Átlagosan 40-50 centiméter hosszú halfajtánk. Fehér, száraz húsa sok szálkát rejt magában. Kiváló fogások készíthetők belőle serpenyőben vagy sütőben sütve, grillezve és gőzölve is.

 

 

Csuka

 

Falánk és nem túl szép ragadozó hal, mely ritkán még a fürdőzőket is megharapja. Legalkalmasabb idő a kifogására a déli órákra tehető, hiszen nappali ragadozó lévén ekkor ejti el áldozatait, így ebben az időben a legmozgékonyabb. Amennyiben nincs alkalmunk ebben az időben kedvenc hobbinknak hódolni, akkor a kifogásához a késő délutáni órák is alkalmasak lehetnek.


 

Harcsa

 

Hazánk legnagyobb ragadozó halai a harcsák. A kifejlett példányok akár a másfél métert is elérhetik. 80 centiméter alatti harcsák kifogását törvény bünteti. Éjjeli ragadozó, úgyhogy aki harcsára horgászik éjszaka próbáljon szerencsét, kivéve vihar idején, ilyenkor nem fognak szerencsével járni.

 

 

 

Kárász

 

Édeskés húsa miatt nagy népszerűségnek örvend a horgászok körében ez a kistermetű halunk. Pontyozás közben nem ritkán akad horogra.

 

 

 

 

Süllő

 

Szép és közkedvelt ragadozó hal, amely szintén 40-50 centiméteresre nő. A fogyókúrázók is nagy előszeretettel fogyasztják, ugyanis fehér, puha húsa alig tartalmaz zsírt, és még szálkából is csak nagyon keveset.

 

Süllő

 

 

Ponty

 

Méreteit tekintve, a kifejlett példányok 50-70 centiméter között mozognak. Az egyik legnépszerűbb és egyben legismertebb halfajtánk ráadásul roppant sokáig, akár 40 évig is elélhet. Húsa ízletes, de roppant zsíros.

 

Ponty

 Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok