Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Miért hasznos a csapatépítés?

Munkahelyünkön töltjük időnk nagy részét, így kiemelten fontos a kellemes légkör, mely a megfelelő munkakörülményeken túlmenően a jó munkatársi kapcsolatok kialakításával érhető el.

Ha bal lábbal is keltünk fel, de egyik kollégánk kávéval, mosolyogva vár bennünket, azonnal más színben látjuk a világot, igaz?

 


A csapatépítés fontossága

 

Egy jó csapat támogató hozzáállása a legkellemetlenebb napokban is mosolyt csalhat az arcunkra, jókedvvel pedig a munkavégzés is sokkal hatékonyabb, ebben is egyetértetek velünk, ugye?

A kollégák közötti jó viszony tehát megkönnyíti a munka gördülékenységét, legyen szó bármilyen nehéz feladatról is.

 

Csapatépítés – A megfelelő kollegiális viszony kialakítása

 

Ahhoz, hogy jó viszonyt alakítsunk ki kollegáinkkal szükséges egy jó adagnyi pozitív hozzáállás, még abban az esetben is, ha éppen életünk egy nehéz periódusában vagyunk.

Kevesen tudnak elvonatkoztatni az otthoni problémáktól, de célszerű picit függetlenítenünk magunkat tőlük, örök érvényű tanács tehát: ne vigyük munkahelyünkre az otthoni problémákat!

Próbáljunk kedélyes munkavégzésre törekedni, legyünk segítőkészek és ha valaki segédkezet nyújt felénk, köszönjük azt meg!

 

Új munkahely – új csapat. Csapatépítsre fel!

 

Mikor új munkahelyre kerülünk, az első néhány nap akarva akaratlanul is feszültté tehet bennünket, hiszen nem ismerjük a követelményeket, a munkatársakat, új feladatkörünket pedig a lehető legmegfelelőbben szeretnénk ellátni.

Ahhoz, hogy teljesen be tudjunk illeszkedni sokat segít az idő, illetve egy jó vezető a beilleszkedést különböző csapatépítő programokkal próbálja elősegíteni.

Legyen szó akár egy munkát követő teázásról egy kellemes helyen, akár egy hétvégi kirándulásról, egy jó csapatépítésnek köszönhetően feloldódnak a kollégák, hiszen nem csupán a munkahellyel kapcsolatos kérdéskörök kerülnek ilyenkor terítékre, hanem egyéb, személyesebb témák is.

 

Ideális viselkedés a csapatépítésen

 

A csapatépítés bármilyen formájáról legyen is szó, fontos észben tartanunk, hogy egy ilyen összejövetelen nem célszerű legféltettebb magánéleti titkainkat kifecsegnünk, hiszen ezzel a későbbiekben visszaélhetnek.

Ami az esetleges alkoholfogyasztást illeti, célszerű a mértékletességet szem előtt tartanunk, mivel mámoros állapotban hajlamosak vagyunk meggondolatlan dolgokat tenni vagy mondani.

Próbáljunk tehát általános témákban kifejteni véleményünket, előző munkahelyünket és kollegáinkat ne szidjuk, bármilyen sérelem is ért ott bennünket, hiszen ez szintén visszatetszést válthat ki új munkatársainkból és főnökünkből is.

 

A csapatépítés alkalmával is legyünk segítőkészek, ne fintorogjunk, próbáljuk minden helyzetben megtalálni annak jó oldalát. Mindenkinek az a célja, hogy jól érezzük magunkat, higgyétek el, hogy senki sem azzal a szándékkal érkezik egy ilyen összejövetelre, hogy a másik napját tönkretegye!

 

Csapatépítés helyszín

 

A csapatépítés helyszínek tárháza kimeríthetetlen, éppoly tökéletes választás lehet egy kellemes kis kávézó, mint egy nagy kirándulás a természet lágy ölén.

Amennyiben az előbb említett kevésbé aktív programlehetőséget választjuk, akkor rövidebb idő áll rendelkezésünkre és az asztal ülőhelyei bizonyos korlátokat gördíthetnek elénk, mivel általuk előfordulhat, hogy nem sikerül mindenkivel elbeszélgetnünk.

Egy kiránduláson, illetve egy kifejezetten csapatépítő programon való részvétel azonban ledönti az előbb említett gátakat, a kötetlen beszélgetések és szórakoztató programok által jobban megismerhetjük egymást. Egy ilyen programon kiderülhet, hogy ki, hogyan reagál a versenyhelyzetekben, mennyire segítőkész, vagy mennyire talpraesett.

A szállodánk csapatépítő programjain való részvételnek köszönhetően a résztvevők összekovácsolódnak, az esetleges konfliktusok megoldódnak, a jókedv és szórakozás garantált.

 

Az Escape Clubbal együttműködve számos csapatépítő lehetőség közül választhattok, legyen szó éjszakai túráról, vagy egy jó főzőcskézésről.

Szállodánk természetesen ezen túlmenően is számos programlehetőséget foglal magában, az állatsimogatástól elkezdve, a hajókázáson és horgászaton át, egy jó úszásig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. Várunk Titeket szeretettel Bikács friss levegőjén!

 

További részletek a csapatépítéssel kapcsolatban ide kattintva találhatók.   Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok