Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

6 ok, ami bizonyítja, hogy mennyire fontos a gyermekeknek a családdal töltött idő

Kutatások bizonyítják, hogy a gyerekek számára rendkívül fontos, hogy minőségi időt töltsenek a családjukkal. De pontosan mit is jelent a gyerekek számára a családdal töltött idő? A következőkben ennek járunk utána egy kicsit! 

Ezért fontos a gyermekek számára a családdal töltött idő

A "család" fogalma a közelmúltban sokat változott, és manapság már különböző családok és különböző szülő típusok léteznek. Azonban egy dolog biztos marad; függetlenül attól, hogy a "család" kifejezés mit is jelent, a gyermek életében rendkívül fontos a család.

 

A család, ahol a gyermek felnő, nagy hatással van arra, hogy hogyan a későbbiekben hogyan alakít ki kapcsolatokkal, hogyan birkózik meg különböző helyzetekkel. A családdal töltött idő nagyon fontos, mert ha a gyerekek nem kapják meg a szükséges figyelmet, akkor olyan dolgokat tehetnek, amelyek később bajba sodorhatják őket. Gyakran gondoljuk, hogy a mennyiség a mérvadó, amikor a gyerekekkel együtt töltjük az időt, miközben inkább a minőségre érdemes helyezni a hangsúlyt ebben az esetben.

 

Ahogy a gyermekek idősebbekké válnak, egyre nehezebb lesz a családi időt velük együtt tölteni. Ez elsősorban azért van, mert az élet egyre több elfoglaltságot tartogat számukra is, illetve a barátaik is egyre fontosabb szerepet töltenek be az életükben. A szülőknek, készen kell állniuk arra, hogy belépjenek a világukba. Néha kreatívnak kell lenni, vagy hagyni, hogy döntsenek arról, mit akarnak a családdal csinálni.

 

6 ok, amiért fontos a gyerekek számára a családdal töltött idő

 

1. Önbizalmat ad

Először is, a gyermekek, akik minőségi időt töltenek a szeretteikkel, nagy önbizalommal rendelkeznek. Ők sokkal jobban boldogulnak bármilyen társaságban, mert érzik, hogy szüleik értékelik őket. Emellett azok a gyerekek, akiknek van önbizalmuk, sokkal könnyebben kötnek barátságokat. 

 

2. Megerősíti a kapcsolatokat

A családdal töltött idő megerősíti a családi kapcsolatokat. Emellett azok a családok, akik együtt végeznek szórakoztató, csoportos tevékenységeket, erős kapcsolatokat fejlesztenek ki egymással, és könnyedén kezelik a stresszes helyzeteket. A gyerekeknek szükségük van a tartozás és a biztonság érzésére, mivel úgy kell érezniük, hogy tartoznak valahova, egy olyan közösséghez, aminek a tagjaira felnézhetnek. A családdal töltött idő biztosítja a mély, erős, családi kötelék kialakulását.

 

3. Támogatja a pozitív viselkedést

A gyerekek sokkal pozitívabban, kedvesebben és felelősségteljesebben fognak viselkedni, mivel a szeretteik befolyásolják őket. Egy 2012-es tanulmány szerint azok a gyermekek, akik rendszeresen étkeztek családjukkal, sokkal jobban teljesítettek az iskolában. Továbbá a serdülők, akik több időt töltöttek a szüleikkel, nem igazán lettek hajlamosak az alkoholfogyasztásra.

 

4. Csökkenti a stresszt

A családtagokkal való beszélgetés segít a stressz csökkentésében. A gondokról való beszélgetés pedig könnyíti a lelket. Mindenkinek szüksége van arra, hogy elmondja a problémáit valakinek, és ki lehetne jobb hallgatóság, mint a család. 

 

5. Emlékeket ad

Egy másik ok, amiért a családdal töltött idő fontos, hogy emlékeket szerezzenek a gyerekek. Ezek az emlékek hozzájárulnak ahhoz, hogy később egészséges, boldog felnőtt legyen a gyermekből, és tudjon mire emlékezni. 

 

6. A családi rituálék és hagyományok biztonságot nyújtanak 

A mindennapos rituálék vagy a kis dolgok, amelyeket naponta és különleges alkalmakkor tesznek a családok, segítenek abban, hogy a családon belül egyfajta tartozást hozzanak létre, elégedettséget és belső biztonságot nyújtsanak. A mindennapi szokások, mint ahogyan egymást üdvözölik a családtagok egyfajta biztonságot nyújtanak a gyerekek számára. Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok