Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

10 tipp a család boldogságának és egészségének növeléséhez

A szeretetteljes, boldog, egészséges családi légkör minden gyermek és szülő számára rendkívül fontos. A következőkben ennek a megteremtéséhez adunk néhány tanácsot! Íme, néhány tipp, amelyek kulcsfontosságúak egy szerető, vidám otthoni légkör megteremtéséhez! 

Így növelhető a családi boldogság és egészség

1. Közös időtöltés

Az ölelést egyszerűen nem lehet túladagolni. Fontos, hogy a családok időt töltsenek együtt esténként, olvassanak, beszélgessenek vagy játszanak. Ez a pozitív érintkezés segít a gyerekeknek abban, hogy érezzék a szeretetet, a biztonságot, és ezek a tevékenységek a szülők számára is szórakoztatók!

 

2. Énekeljetek együtt

Az éneklés egy csodálatos módja annak, hogy a családtagok szórakoztató időt töltsenek együtt. Készítsetek egy lejátszási listát a kedvenc dalaitokkal; táncoljatok a nappaliban a gyermekekkel; és használjon zenét a takarításhoz is!

 

3. Szánjatok időt a szórakozásra is

Bár jó, ha gyakran ösztönzöd a gyermekedet az iskolai tevékenységek elvégzésére, nem szabad túl nagy hangsúlyt fektetni csak a tanulásra, hiszen ez rengeteg feszültséget és a szorongást kelthet a gyermekben. Szánjatok időt olyan tevékenységekre is, amelyeknek nincs más célja, mint hogy a családtagok együtt élvezhessék a közösen eltöltött időt. Játsszatok közösen, vagy csak sétáljatok egyet!

 

4. Alakítsatok ki egészséges szokásokat

A sót és a cukrot tartalmazó ételek kellemes ízeket biztosítanak, azonban a család egészségét és hangulatát károsítja. Készíts egészséges nassolnivalókat, egyetek együtt zöldségeket, gyümölcsöket!

 

5. Főzzetek együtt

Ez egy másik módja annak, hogy a gyerekeket az egészséges ételek iránt érdeklődjenek. Miközben gyermekeiddel vacsorát készítesz, a csapatban való működést is megtanítod számukra, és improvizációs készségeket sajátíthatnak el. Ha a gyerekek segítenek az ételek elkészítésében, nagyobb kedvvel fogják elfogyasztani a végeredményt.

 

7. Jutalmazd a jó viselkedést

Fontos, hogy megerősítsd gyermeked jó viselkedését, de ehhez nem kell nagy dolgokra gondolnod. Egy állatkerti látogatást is tehettek, vagy csak nézzétek meg együtt a kedvenc filmjét, és készíts hozzá pattogatott kukoricát, de egy kicsit későbbi lefekvés is jó ösztönző lehet.

 

8. Olvassatok és írjatok együtt

Minden nap olvassatok egy kicsit közösen! Olvasd el hangosan a gyerekeknek a kedvenc meséjüket, vagy hallgassatok egy hangoskönyvet. A kanapén való kényelmes elhelyezkedés még kellemesebbé teheti az időt. Az is fontos, hogy a gyerekek egy kis ideig írjanak is naponta.

 

9. Alakítsatok ki egy rutint 

A gyerekek jobban boldogulnak, ha tudják, hogy mire számíthatnak. Tehát az alvás előtti rutinok, amelyek magukba foglalják a fürdést, a mesélést és dalokat, minimalizálhatják az éjszakai rossz viselkedést. A reggeli rutin segíthet abban is, hogy a gyerekek már korán reggel összeszedettek legyenek, és jól indulon a napjuk. 

 

10. Mutasd be a szeretetet

A legfontosabb dolog, amit te tehetsz a gyermekeddel, hogy szeretitek egymást a házastársaddal, és ezt ők is érzékelik. Így egy harmonikus, szeretettel teli környezetet teremtesz a gyermekeid számára.Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok