Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

Vidék ízei 5 - A legpuhább és legfinomabb mézeskalács receptje

A Karácsony közeledtével a háziasszonyokat egyre inkább az ünnepi ételek és azok receptjei foglalkoztatják. Az interneten fellelhető számtalan sütéssel és főzéssel kapcsolatos oldalt fellapozva próbáljuk megfejteni a titkát a tökéletes sülteknek, a tökéletes bejglinek és a tökéletes mézeskalácsnak.

 


 

 

 

 

Ezzel a mézeskalács recepttel - mely főzőasszonyunk utasításai szerint íródott - szeretnénk mi is hozzájárulni a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad és sütés után puha marad (ha nem sütjük túl – ez maximum 10 perc sütési időt jelent, 180 fokon). Díszíthetjük magokkal, vagy boltban kapható cukorszórással és természetesen a klasszikus cukormázzal is. Ha nagy a család és kevésnek találjuk a fél kiló lisztet, nyugodtan duplázhatjuk a mennyiségeket.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

½ kg finomliszt

 15 dkg cukor

1 púpozott teáskanál szódabikarbóna

fél tasak (kb 7g) mézeskalács fűszerkeverék

15 dkg margarin

125 ml méz

2 tojás

 

Elkészítése:

A mézet a margarint és a cukrot melegítsük fel és alaposan keverjük át. A többi száraz hozzávalót egy nagyobb tálban szintén keverjük el, majd adjuk hozzá a (nem forró!) mézes-vajas cukrot és a két tojást. Gyúrjuk össze, majd kb fél centi vastagra nyújtsuk ki. Tetszés szerinti formákkal szúrjuk ki a tésztát. Helyezzük sütőlemezre, ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben picit meg fognak nőni és süssük 180 fokon 8-10 percig.

 

Díszítés:

Többféleképpen is díszíthetjük a mézeskalácsot. Sütés előtt például magokat – diót vagy mandulát használhatunk a díszítéshez. Sütés után pedig 30 dkg cukorból és 2 tojásfehérjéből készült cukormázzal vonhatjuk be, vagy rajzolhatunk rá mintát.



Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign: Expedient | Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok