Facebook
Bejelentkezés dátuma:
Éjszakák száma:

5 + 1 hasznos tipp ha babával indulsz útnak

Gyermekünk születése után néhány hónapig szívesebben töltjük otthon az időt, hogy egymásra hangolódjunk. Később azonban felmerül az igény, hogy kicsit kimozdulnánk a négy fal közül, lehetőleg a természet közelébe. Ezt a cikket azoknak a kismamáknak ajánljuk, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek még azon a téren, hogy mit is jelent babával útnak indulni.

Babával hotelben

Bár azt mondják, hogy a tapasztalatból és a hibákból tanul az ember, ebben az esetben mégis inkább az a jobb megoldás, ha előre tájékozódunk és megfontolunk minden tanácsot, annak érdekében, hogy az utazás jól sikerüljön, de legalábbis ne váljon rémálommá, hiszen kikapcsolódni indulunk éppen. Íme 5 + 1 megfontolandó tanács, hogy mit és miért vigyünk magunkkal:

 

1. Több ruhát vigyünk, mint szükséges – az autó elbírja

Az elmúlt néhány hónap alatt már tapasztalhattuk, hogy egy kisgyermeket naponta többször is át kell öltöztetni, mert mindig történik valami. Magára boríthatja az ételt vagy az italt, eleshet a vizes földön, de az is bármikor előfordulhat, hogy a pelenka tartalma kerül a gyönyörű babaruhára. Ezek az apró ruhadarabok igazán nem foglalnak sok helyet, pakoljunk hát belőlük bőségesen a bőröndbe, naponta legalább 3 garnitúrát. Sőt, az sem árt, ha a szülők számára is van néhány plusz póló és nadrág, ha esetleg ők is áldozatul esnének egy-egy kiborított gyümölcspürének.

 

2. Vigyük el a saját ágyneműjét

A legtöbb szállodában már biztosítanak babaágyat, így ezzel nem kell számolnunk pakoláskor. Azonban nagyon fontos, hogy a kicsi számára megteremtsük az otthoni biztonságos légkört. Tudjuk, hogy a baba számára az illatoknak igen nagy jelentőségük van, az anya és az otthon ismerős és megszokott illata megnyugtatja őt. Ezért vigyük el a saját takaróját kispárnáját, ha van, mert így a megszokott körülmények között sokkal nyugodtabban fog éjjel aludni. Ez a szülők számára is fontos, hiszen így mindenki kipihenten ébred majd. Ha otthon nem használunk parfümöt, akkor az utazás alatt se tegyük, mert ez is megzavarhatja a babát. Utazás előtt semmiképpen se váltsunk mosóport vagy öblítőszert, mert ezzel szintén megfosztjuk őt a biztonság érzésétől.

3. Étel és ital

Amíg a baba csak anyatejet fogyaszt, addig ilyesmivel nem kell foglalkoznunk. Esetleg egy kis ásványvizet csomagolhatunk számára, de ez sem fontos, hiszen az anyatej a folyadékot is pótolja. Ha már hozzátáplálás is történik, akkor vigyünk megfelelő mennyiségű bébiételt, gyümölcslevet, gyümölcspürét és ásványvizet. Természetesen a frissen készített ételek a legjobbak a baba számára, de az utazás alatt ne stresszeljük magunkat ezzel, semmi baja nem lesz a kicsinek, ha néhány napig jó minőségű bébiételeken él. Ételkészítés helyett inkább töltsük az időnket közös játékkal, sétával.

 

4. Tisztálkodó szerek és egyéb fontos dolgok

A nedves törlőkendőből vigyünk jó sokat, mert nem csak a pelenkázáskor hasznos, hanem például akkor is, ha a pici kezek koszosak lesznek egy séta során, vagy étkezés közben. Lehetőleg több kisebb csomagot pakoljunk, egyrészt, hogy ne kelljen cipelni, másrészt, mert az könnyen elfér a kistáskánkban és mindig kéznél van. Vigyük el a saját fürdetőjét, illetve krémet, hintőport, főleg ha nagy melegre számíthatunk. Pelenkát se felejtsük el. Ha esetleg bármi ezek közül otthon marad, nem kell kétségbe esni, hiszen néhány perces utazással biztosan találunk egy kisboltot, vagy gyógyszertárat, ahol megvásárolhatók ezek a dolgok.

 

5. Babakocsi, háti hordozó

Akár városnézésre, akár sétára indulunk nagy szolgálatot fog tenni a babakocsi. Kényelmes és minden babával kapcsolatos tevékenységre alkalmas – pelenkázásra, öltöztetésre, etetésre, altatásra. Ha túrázni indulunk, jó, ha beszerzünk egy háti hordozót, így akár nagyobb teljesítménytúrára is indulhatunk, a baba tökéletesen biztonságosan és kényelmesen tölti majd az idejét.

 

+1. Alkalmazkodjunk a babához és érezzük jól magunkat!

Ha a kicsi nyűgös, akkor ne akarjunk azonnal elindulni és bejárni az egész környéket, mert úgysem fogjuk élvezni. Engedjük el a szigorú időbeosztást és töltsünk egy-két órát a szobában, várjuk meg amíg megnyugszik, vagy kialussza magát. Valószínűleg a környezetváltozás miatt nagyobb biztonságra vágyik, ami csak annyit jelent, hogy többet szeretne kézben lenni. Legyünk türelemmel és ne hagyjuk, hogy ez a helyzet elrontsa a nyaralást. Ha mi nyugodtak vagyunk, azt a baba is megérzi és így nagy valószínűséggel kellemes lesz az utazás.  

Kedvezményes csomagajánlataink megtekintéséhez, kérem kattintson ide!Legfrissebb híreink
A karácsonyi időszak elég stresszes tud lenni, aminek köszönhetően nem tudunk minőségi időt tölteni a szeretteinkkel. Érdemes ezért kiszakadni az ünnepek eljövetelével a megszokott környezetből, és egy vidéki helyszínen élvezni...
Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni,...
Lassan vége a nyaralásnak, kezdődnek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt...
Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte,...
Zichy Park Hotel

 

Elérhetőség

Cím: H-7043 Bikács-Kistápé LigetCím: H-7043 Bikács-Kistápé Liget

Telefonszám Telefon: KATTINTSON

© 2013 - 2018 Zichy Park Hotel Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient| Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás: Marketing Professzorok