A vidék ízei sorozat első része - lusta rétes

Foglalás

A vidék ízei 1.

Mint az közismert, szállodánk a vidéki vendéglátás elkötelezett híve. Azt szeretnénk, hogy vendégeink a város zajából kiszakadva érezzék a vidéki élet nyugalmát és a gondos kezek által készített ételek utánozhatatlan ízét. A vidéki emberek nyugodt természete és a munka szeretete köszön vissza minden egyes kézzel dagasztott, kemencében sütött cipóban és a nyári melegben órákon át kavargatott lekvárban.  Ezért kerül a reggeliző asztalunkra friss házi cipó, házi lekvár és helyben készített és füstölt kolbász.

Most induló receptsorozatunkban szeretnénk megismertetni vendégeinkkel és leendő vendégeinkkel néhány egyszerűen elkészíthető ételt és süteményt, hogy alkalomadtán otthon is élvezhessék a vidék ízeit. 

A vidék ízei

A vidék ízei - Lusta rétes

Elsőként, házunk specialitását a lusta rétest (vagy másnevén lusta asszony rétesét, de ez utóbbi kifejezést kevésbé szeretjük mi asszonyok) mutatjuk be, mely egy könnyű, nagyon finom túrós sütemény. Percek alatt elkészíthető, a sütés sem vesz túl sok időt igénybe. Vendégeink között nagyon népszerű, finom házi lekvárral vagy anélkül is mennyei eledel. Ha van rá lehetőségünk a hozzávalókat a piacon szerezzük be. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha házi túrót, vajat és tojást használunk.

 

A recept:

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

0,5 csomag sütőpor

4 tojás

20 dkg porcukor

5 dl tej

50 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

5 dkg mazsola

10 dkg vaj

csipet só

 

Elkészítés:

Egy kb. 20x30 cm átmérőjű tepsit alaposan kivajazunk, majd a sütőporral és 10 dkg cukorral elkevert liszt felét egyenletesen beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a fél kiló túrót, ráreszeljük a citrom héját és a mazsolát is egyenletesen rászórjuk. Majd a lisztes keverék másik felét a tetejére szórjuk. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tejet. Ezt a keveréket is egyenletesen a tepsibe öntjük. Villával picit megszurkáljuk, hogy a tojásos tej mindenhol átjárja a rétegeket. 15-20 percig hagyjuk pihenni, majd kb. 170 fokon 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha van kedvünk a mazsola helyett, a túrós rétegre szórhatunk gyümölcsöt is, nyáron például magozott meggyet, őszibarackot, epret vagy málnát is. Másik lehetőség, hogy a már elkészült sütemény mellé házi lekvárt kínálunk. 

Ha mégis inkább az “eredetit” kóstolnád meg,  nézd meg CSOMAGAJÁNATAINKAT!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Gyönyörű napsütéses kirándulások igazi színtere birtokunk és környéke, ahol megfigyelheti a téli természet csodáit! Ehhez jár egy könnyű ebéd is? Bizony! És ha ez még nem lenne elég a 3. éjszakát szinte ingyen adjuk!

Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben!

Tudta, hogy 2018-ban a Március 15-e csütörtökre esik? De bizony! Így egy hosszú hétvégével ünnepelhetik a márciusi Ifjakat! Foglalja le már most szobáját, hogy egy önfeledt tavaszi pihenésben legyen része!

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk! Most 8%-os előfoglalási kedvezményt biztosítunk Vendégeinknek 2018.március 1-ig történő foglalás esetén!

Éljen át egy hamisítatlan falusi disznóvágást a Zichy Park Hotelben! Négycsillagos kényelemben, a vidéki élet hagyományait felelevenítve várjuk vendégeinket minden hétvégén egy igazi, Tolna megyei disznóvágásra.

Töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben ahol felelevenítjük a vidéki, húsvéti népszokásokat felnőttek és gyermekek örömére! Egésznapos, húsvéti gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket - tojást festünk, nyulakat etetünk, bárányt terelünk és Húsvét vasárnapján megkeressük az elrejtett tojásokat!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!



"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvét a Zichy Park Hotelben

Felnőttként szívesen emlékszünk vissza gyerekkorunk húsvéti ünnepeire. Főleg vidéki környezetben a locsolkodás igen népszerű szokás volt. Húsvét hétfőn korán keltünk, hogy mire az első locsoló megérkezik már terített asztal várja. Mindenféle finomság került az asztalra: húsvéti sonka, kolbász, tojás, friss kenyér, valamint a kertből frissen szedett piros retek és újhagyma.  Az előző napokban gondos kezek által festett tojások is ott sorakoztak a húsvéti asztalon, várva, hogy megérdemelt jutalomként valamelyik locsoló zsebében landoljanak.

Vendégszeretet

December elején kaptuk a következő sorokat kedves vendégünktől. Hálásan köszönjük, örülünk, hogy jól érezték magukat nálunk és szeretettel visszavárjuk!

Rendezvények, konferenciák

Tapasztalattól függően okozhat számunkra kisebb vagy nagyobb fejtörést, ha egy rendezvény szervezését kaptuk feladataként. Ez a cikksorozat – a teljesség igénye nélkül – próbál segítséget nyújtani, hogy milyen feladatok várnak ránk egy rendezvény szervezése során - mire kell nagyon figyelni, és ha esetleg valamit elrontottunk vagy elfelejtettünk, akkor hogyan korrigálhatunk. A cikksorozat első része ide kattintva olvasható, a második pedig itt található. A harmadik részben pedig, ahogy ígértük, a meghívókról és a program összeállításáról lesz szó.  

Flódni recept

A flódni igazi, tartalmas karácsonyi sütemény, mindenféle finomsággal töltve. Az elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. Az eredeti recept szerint, libazsírral készítjük. Ezzel kívánunk nagyon boldog ünnepet a Zichy Park Hotel volt és leendő kedves vendégeinek.  

További hírek
New York Café TripAdvisor