A Zichy Park Hotel és környéke kiválóan alkalmas nagyobb túrákhoz, vagy a bátrabbak akár az extrém futópályát (spartan pályát) is kipróbálhatják.

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Túrázás ovisokkal – elég bátor vagy, hogy utánacsináld?

Egy ovissal az élet nem lehet unalmas, hiszen kíváncsisága kimeríthetetlen – kérdez, megvizsgál, megint kérdez - mintha a világ összes információját azonnal magáénak akarná tudni. Mozgásigénye pedig olyan nagy, hogy felnőtt ésszel szinte felfoghatatlan, honnan szed ennyi energiát az egész napos indiánszökdeléshez. Nehéz olyan elfoglaltságot találni számára, mely minden szempontból megfelelő, de talán egy rövidebb túrázás jó választás lehet, mert így egyszerre elégíthető ki a mozgásigénye és az információgyűjtés iránti vágya. Persze a túra végére, az információk mellett valószínűleg több kavics, gesztenye és falevél is a gyűjtemény részét képezi majd.  

Túrázás gyerekekkel

Mivel 3-6 éves gyermekekről van szó, ezért már egy rövidebb túrához is érdemes kisebb túlélő csomagot összeállítani: ásványvizet, kevés kekszet és gyümölcsöt. Ne feledkezzünk meg a tisztálkodáshoz szükséges nedves törlőkendőről sem, hiszen falatozás előtt nem árt legalább a nagyja port letörölgetni az apró, dolgos kezekről. Mindezeket saját kis hátizsákjába pakolhatjuk, nagyon boldog lesz, hogy önállóan rendelkezhet a tartalma felett.

A kullancsok ellen mindenképpen használjunk valamilyen erre alkalmas szert, még akkor is, ha a kicsi megkapta a kullancs elleni védőoltást, hiszen a vakcina csak az agyhártyagyulladás megelőzésére jó, a Lyme kór ellen nem véd.

A kényelmes cipő és a réteges, időjárásnak megfelelő ruházat alap. Emellett, nyáron nagy melegben elengedhetetlen a naptej és a vékony sapka vagy kendő a napsugarak ellen.

 

A felfedezés öröme

Nincs más dolgunk tehát, mint keresni egy két-három-, de maximum öt kilométeres túraútvonalat, majd csemeténket az ösvényre terelni. Ezután már csak figyelnünk kell, amint teljes átéléssel vizsgálódva halad az ösvényen, néha kicsit távolabb merészkedve tőlünk. Ha túlságosan messze kerülne a járt úttól, akkor finoman tereljük vissza őt oda - vigyázat, ez csak a túra idejére érvényes, az életben nem baj, ha a járatlan utat választja.

Engedjük, hogy felszedjen a földről dolgokat – leveleket, fák- bokrok terméseit, köveket és egyéb hasonló dolgokat. Ha figyelme felénk fordul, akkor meséljünk neki a természetről, annak szépségéről és lehetőségeiről, de legfőképpen arról, hogy miért kell rá nagyon vigyázni. Ha leguggol megszemlélni egy bogarat vagy virágot, nem kell siettetni, hagyjuk, hogy teljesen belemerüljön a felfedezés örömébe. Ha elég bátrak vagyunk kicsit eltávolodni a mindennapi problémáinktól, talán mi is megtehetjük ugyanezt.

A Zichy Park Hotel környéke kiválóan alkalmas túrázáshoz, gyalogláshoz, nagyobb sétákhoz. Igazi családbarát szálloda, rengeteg szabadtéri programlehetőséggel.

Az őszi időszakra a szállás most 6 éves korig ingyenes! Ide kattintva érheti el csomagajánlatunkat.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor