Tolna megyében, a festői Bikácson, a Zichy Park Hotel a természet ölelésében, a vidéki vendéglátás egyik ékköve

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Természet közeliség és kényelem egy helyen - Az aktív nyugalom szigete: a Zichy Park Hotel

Ha valós kikapcsolódásra vágyunk, el kell hagyni a városi betondzsungelt. Kis autózás után rálelhetünk az abszolút vidéki nyugalomra, amely egyáltalán nem jelenti az igényesség feladását – sőt! A Zichy Park Hotel négycsillagos kényelemmel várja vendégeit, akár gyermekkel érkeznek, akár baráti társasággal akár csak kettesben. Túrázás, programok, romantika, állatok és vidéki hangulat – mindössze másfél órára Budapesttől.

Tanyasi állatok a Zichy Park Hotelben

A vidéki vendéglátásról sokak fejében valamiféle parasztromantika jut eszébe, ami messze eltér megszokott kényelmétől, amelyet nem szeretne feladni. Épp ezért az, aki ragaszkodik a puha ágyhoz és a kényeztetéshez, bele sem vág egy ilyen túrába, pedig a vidék ma már nem jelent egyet a döngölt földpadlóval. Épp ellenkezőleg!

 

Vidéki kényelem – lemondások nélkül

Tolna megyében, a festői Bikácson, a Zichy Park Hotel a természet ölelésében, a vidéki vendéglátás egyik ékköve, amely garantálja a stresszmentes és élvezetes időtöltést – csakhogy mindez négycsillagos kivitelben. A Zichy Park Hotel sajátos egyvelege az igényességnek, letisztultságnak, ugyanakkor a vidéki életérzés megélésének, parasztudvarral, lovakkal és a hideg időszakban disznótorokkal, a melegebb napokon egyéb gasztronómiai, szabadtéri programokkal. Épp ezért úgy élvezhetjük ezeket a jellegzetességeket, hogy közben nem adjuk fel azt az igényszintet, amelyben egyébként szívesen éljük az életünket.  Puha ágy, igényes szobák, kitűnő konyha, barátságos személyzet, masszázs, wellness. A falakon túl pedig maga a természet, tóval, erdővel, lovardával, tanyasi állatokkal – és akkor a birtok határait még el sem hagytuk.

 

A döntés szabad

A Zichy Park Hotel egyik sajátossága, hogy tökéletes búvóhely azoknak, akik úgy döntenek: csak aludni és enni szeretnének, na jó, talán egy kicsit sétálnak vagy wellnesseznek is, de csak azért, hogy ne hagyjon nyomot a párna az arcukon.

Aztán vannak azok, akik számára a kikapcsolódásnak szerves része az aktivitás. Jó hír, hogy ők is a legjobb helyen vannak, mert a komplexum területén elsősorban a szabadidős programok, aktivitások a hangsúlyosak. Saját horgász-és csónakázótó, lovaglás (oktatással), sétalehetőség minden mennyiségben. Vincellérház, ahol a legkellemesebb helyi borokat kóstolhatják, sőt hétvégenként még disznótor is van, amelyben akár részt is lehet venni, de az eredményt a vacsoránál garantáltan meg lehet kóstolni. A birtokon kívüli programok is szép számban elérhetők, ezek főként évszakfüggők.

 

A hotel kedvezményes csomagajánlatai itt tekinthetők meg!

 

Ha gyerekkel próbáljuk meg a kikapcsolódást

A szülők tudják, hogy gyerekkel pihenni egészen más dimenzió, mint gyerek nélkül. Nincs délig ágyban lustálkodás vagy egy órás csúszás a vacsorával, mert a kifogyhatatlan energiával bíró csemeték bizony kikényszerítik a mozgást és az evést is, függetlenül attól, hogy apának vagy anyának épp mihez van kedve. Ez érthető is, hiszen a kölyköknek pont a világ megismerése a dolguk. És itt minden új megismerésére megvan a lehetőségük, különösen arra, amit a városi életmód esetén csak elméletben érinthetnek.

 

Digitális világ helyett igazi

Ahogy a gyerekek cseperednek, egyre több szülő fejében fordulhat meg a gondolat, hogy a tabletek és a videójátékok világából néhány napra kiszakadva csemetéjének szívesen megmutatná a gyermekkorának egy darabkáját. Milyen volt vidéki gyereknek lenni, vagy esetleg hogy teltek a nyarak a nagyinál, amikor a városi forgatagból hirtelen a faluban találták magukat egy-két hónapra. Hogy ez a gyerekekben elsőre milyen gondolatokat ébreszt a mai inger gazdag környezetben, azt csak ők tudják megmondani, de az biztos, hogy egy-két óra a friss levegőn, a simogatnivaló tanyasi állatok közelében - és képesek elfelejtkezni az őket beszippantó digitális világról.

A kisebb lurkókkal viszonylag nehéz kiadósabb kirándulásokat tervezni, de a birtokon egy komplett kis tanyát alakítottak ki, amelynek az egyik legkedveltebb részlege a háztáji állatoknak otthont adó Zichy Zoo. Itt a baromfiudvarban kakasokat, tyúkokat, kacsákat, sőt még fácánokat is tartanak, míg az ólban disznók, nyulak, a pajtában pedig lovak és más tanyasi állatok élnek. Ezeket egészen kora reggeltől lehet látogatni, simogatni, sőt a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják magukat gondozóként is.

Ide kattintva tekintheti meg kedvezményes csomagajánlatainkat!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor