Lehet a Zichy Park Hotelben kerékpározni, lovagolni vagy akár az extrém futópályát is kipróbálhatjuk.

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Őszi kirándulások esőben vagy napsütésben - az én utam

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani az egyensúlyt a munka és a pihenés között, nem árt, ha néhány hónapra előre megtervezzük a következő feltöltődés időpontját.  A nyári és a téli szünet közötti beláthatatlanul hosszú időszakot érdemes megtörni egy kellemes őszi kikapcsolódással valahol, ahol gyönyörködhetünk a legszebb évszak semmihez sem hasonlítható szépségében.  A Zichy Park Hotel éppen megfelelő választás erre, hiszen a hatalmas, ősfás birtok körül megannyi túraútvonal található, ahol edzettségi szintünknek megfelelő ütemben járhatjuk be a környéket. Ha a gyaloglás nem tartozik kedvenc sportprogramjaink közé, az sem baj, mert itt számos további sportolási és kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk. Lehet nálunk kerékpározni, lovagolni vagy akár az extrém futópályát is kipróbálhatjuk. Kevésbé aktív vendégeinknek ajánljuk a csónakázást, a lovaskocsikázást, vagy a horgászatot, mely talán a legkedveltebb tevékenység a birtokon.

 

Nagy őszi kirándulások különleges hangulatban

Az őszi időjárás kiválóan alkalmas nagyobb kirándulásokra, hiszen a hőmérséklet tökéletes, szerencsés esetben még a napsugarakból is begyűjthetünk egy adagot télire. Ha hűvösebb van, netán az eső is elered útközben, akkor sem kell kétségbe esni. A könnyű esőkabát a hátizsákban mindig rendelkezésünkre áll. Egyébként az eső nem csak zavaró körülmény lehet a túra során. Amióta világ a világ, kontinentális éghajlaton ősszel bizony többet esik az eső. Fogadjuk ezt el és nézzük kicsit más megvilágításból a helyzetet. Az esőkabát megvéd attól, hogy vizesek legyünk, a fizikai terheléstől pedig fázni biztosan nem fogunk. Így marad az esőcseppek halk kopogása körülöttünk, mely különleges hangulatot varázsol a túránkhoz és marad a színes falevélen szikrázó vízcseppek látványa, melynél nehéz szebbet találni. Örülhetünk majd, hogy sikerült túllépni a komfortzóna határát és útra keltünk. Kár lett volna kihagyni ezt az élményt.

 

Az én (túra)cipőm, az én utam

Ha már lehetőségünk nyílt rá, használjuk a természet erejét arra is, hogy kicsit átgondoljuk az életünket – nem is hisszük, hogy egy kiadós túra ideje alatt milyen világmegváltó dolgok juthatnak eszünkbe. Az eddig megoldhatatlannak hitt problémákat a hulló falevelekkel együtt elfújja a szél, helyet adva fejünkben a megoldásoknak. Érdemes a racionális gondolkodást kicsit félretenni és figyelni az intuícióinkra, vagyis a belső hangunkra. Jóval hatékonyabb, mintha a családtagjaink vagy a barátaink tanácsaira hallgatunk. Amíg valaki nem próbálta fel a cipőnket és nem járta végig az utunkat addig a legjobb szándékkal sem tudhatja, hogy mi jó nekünk igazán. Mi viszont pontosan tudjuk. Csak általában jobban figyelünk másokra, mint saját magunkra. Ezért az őszi túrázás alatt érdemes folyamatosan fejben tartani: az én (túra)cipőm, az én utam, az én életem…

A Zichy Park Hotel ősszel is várja szeretettel vendégeit. Remek túraútvonalakkal és sok más szabadtéri programlehetőséggel. Kedvezményes csomagajánlataink ide kattintva érhetők el.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

Családi nyaralás

Aki még nem járt a Zichy Park Hotelben, az nem igazán értheti, miért látogatnak el hozzánk újra meg újra visszatérő vendégeink. Hiszen rengeteg kipróbálásra érdemes négycsillagos szálloda van hazánkban, mely adott esetben több luxust kínál, mint a Zichy birtok. Úgy tűnik azonban, hogy sokan vannak, akik más értékrend szerint választanak maguknak helyet a pihenésre. Vendégeinket kérdeztük a témáról - ezúton is köszönjük, hogy időt szakítottak ránk és válaszoltak a feltett kérdéseinkre.

További hírek
New York Café TripAdvisor