Hűsölj medencénk partján egy finom jégkrém társaságában a Zichy Park Hotelben!

Foglalás

Kedvenc nyári édességed, a jégkrém

Ki ne szeretné a jégkrémet, ezt a mennyei nyalánkságot? Manapság már minden ízben és formában megtalálható, s méltán nevezhető a fagylalt mellett a legkedveltebb nyári édességnek.

 

De vajon azon kívül, hogy mi a kedvenc jégkrémed mit tudsz a róluk? Most beavatunk néhány érdekességbe szeretett jeges falatoddal kapcsolatban.  

Minden a jégkrémről

 

Vissza a múltba

 

Sokunk nagy kedvence, a fenséges nyári nyalánkság, a jégkrém, a fagylalt pálcikás formája, mely 1920-ban a Good Humor bar újdonságaként Harry Burt cukrászmester által került csak be a köztudatba Amerikában.

 

 

Ez a fenséges ínyencség hamar közkedveltté vált, értékesítése külön jégkrémes autókból és triciklikről történt.

 

 

Harry Burt csokoládéval bevont fagyasztott finomságának első tesztelője kislánya volt, akinek nyilvánvaló módon azonnal megtetszett ez a különlegesség, a probléma csak azzal volt, hogy nagyon maszatolós volt a fogyasztása, ezt pedig orvosolni kellett valamivel.

 

 

 

 

 

Miután elkészült a becsomagolt formája is a jégkrémnek, Burt 12 áruszállító kamionját felszerelte fagyasztókkal és a dolgozók harangokkal és hűtőládákkal felszerelt triciklikkel járták a környéket jégkrémjeiket hirdetve. Ezekből a ládákból minden jégkrém hamar elfogyott, így a kamionokhoz lehetett az utánpótlásért menni.

 

A Good Humors édessége olyan hamar népszerűvé vált, hogy 1929-re már 5000 dollár bevételt hozott a cégnek.

 

 

Ízek kavalkádja

 

A nagy népszerűségnek örvendő jégkrém híre egy szempillantás alatt elterjedt, így Európát is hamar elérte a jégkrém láz, ahol egyre több gyártó kezdett el hasonló csodákat forgalmazni.

 

A jégkrémek kínálatában éppúgy megtalálhatóak immáron a krémes és klasszikus ízek, mint a fagylalt esetében; csokoládé, vanília, eper, puncs stb.

 

A fagylaltokkal szemben azonban hatalmas előnye, hogy szállítása jóval egyszerűbb, illetve, hogy azok számára is tökéletes desszert lehet, akik kevésbé szeretik a krémes ízeket.

 

Mivel a klasszikus fagylalt rendszerint tejtermékek felhasználásával készül - elsősorban tejszínnel -  ezért az laktózérzékenyek esetében a vizes alapú gyümölcsös jégkrém az ideális választás.

 

Szállodánk ebben a nyári hőségben szintén gondolt a jégkrémkedvelőkre, így amennyiben a medencénkben való csobbanás után elnyalnátok egy finom jégkrémet, nálunk számos fajtája közül választhattok.

 

Látogassatok el hozzánk és hűsöljetek gyönyörű fáink árnyékában vagy medencénkben! Akciós csomagajánlatainkat ide kattintva éritek el.

 

 

Készítsetek otthon is jégkrémet!

 

Bár nem feltétlenül adja vissza a boltokban kapható ízeket, de bátran kísérletezhettek elkészítésével otthon ti is!



A nagyobb áruházakban, vagy háztartási boltokban szinte fillérekért kaphatunk jégkrémkészítőt pálcikával, amelybe csak nemes egyszerűséggel bele kell önteni az általunk elkészített krémet vagy folyadékot. Ezek után a fagyasztóban megvárjuk, amíg teljesen meg nem fagy és máris fogyasztásra kész!

 

Ha nem vagyunk kísérletező típusok, akkor használhatunk joghurtot, vagy vízzel és cukorral összeturmixolt gyümölcsöket.

 

Mi mégis javasoljuk kipróbálásra ezt a dinnyés csodát, amelyhez néhány hozzávaló kell csupán:

 

 

  • 1 fél kimagozott dinnye
  • 1 evőkanál citromlé
  • néhány mentalevél
  • ízlés szerint cukor vagy ízesítőszer

 

Turmixoljuk össze ezeket a hozzávalókat, öntsük a jégkrémformába és helyezzük a fagyasztóba!
Mi nagyon szeretjük ezt a frissítő ízvilágot. Reméljük, nektek is ízleni fog!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Éljen át egy hamisítatlan falusi disznóvágást a Zichy Park Hotelben! Négycsillagos kényelemben, a vidéki élet hagyományait felelevenítve várjuk vendégeinket minden hétvégén egy igazi, Tolna megyei disznóvágásra.

Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a téli természet csodáit és ha nagyon átfázott, egy pohár melengető forraltborral felmelegedhet nálunk!

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk! Most 15%-os előfoglalási kedvezményt biztosítunk Vendégeinknek 2018.február 1-ig történő foglalás esetén!

Tudta, hogy 2018-ban a Március 15-e csütörtökre esik? De bizony! Így egy hosszú hétvégével ünnepelhetik a márciusi Ifjakat! Foglalja le már most szobáját, hogy egy önfeledt tavaszi pihenésben legyen része!

Töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben ahol felelevenítjük a vidéki, húsvéti népszokásokat felnőttek és gyermekek örömére! Egésznapos, húsvéti gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket - tojást festünk, nyulakat etetünk, bárányt terelünk és Húsvét vasárnapján megkeressük az elrejtett tojásokat!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!



"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvét a Zichy Park Hotelben

Felnőttként szívesen emlékszünk vissza gyerekkorunk húsvéti ünnepeire. Főleg vidéki környezetben a locsolkodás igen népszerű szokás volt. Húsvét hétfőn korán keltünk, hogy mire az első locsoló megérkezik már terített asztal várja. Mindenféle finomság került az asztalra: húsvéti sonka, kolbász, tojás, friss kenyér, valamint a kertből frissen szedett piros retek és újhagyma.  Az előző napokban gondos kezek által festett tojások is ott sorakoztak a húsvéti asztalon, várva, hogy megérdemelt jutalomként valamelyik locsoló zsebében landoljanak.

Vendégszeretet

December elején kaptuk a következő sorokat kedves vendégünktől. Hálásan köszönjük, örülünk, hogy jól érezték magukat nálunk és szeretettel visszavárjuk!

Rendezvények, konferenciák

Tapasztalattól függően okozhat számunkra kisebb vagy nagyobb fejtörést, ha egy rendezvény szervezését kaptuk feladataként. Ez a cikksorozat – a teljesség igénye nélkül – próbál segítséget nyújtani, hogy milyen feladatok várnak ránk egy rendezvény szervezése során - mire kell nagyon figyelni, és ha esetleg valamit elrontottunk vagy elfelejtettünk, akkor hogyan korrigálhatunk. A cikksorozat első része ide kattintva olvasható, a második pedig itt található. A harmadik részben pedig, ahogy ígértük, a meghívókról és a program összeállításáról lesz szó.  

Flódni recept

A flódni igazi, tartalmas karácsonyi sütemény, mindenféle finomsággal töltve. Az elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. Az eredeti recept szerint, libazsírral készítjük. Ezzel kívánunk nagyon boldog ünnepet a Zichy Park Hotel volt és leendő kedves vendégeinek.  

További hírek
New York Café TripAdvisor