A céges rendezvények és konferenciák szervezése bonyolult feladat, ezért ezzel a cikksorozattal próbálunk segítséget nyújtani

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Konferenciák, céges rendezvények szervezése – III.

Tapasztalattól függően okozhat számunkra kisebb vagy nagyobb fejtörést, ha egy rendezvény szervezését kaptuk feladataként. Ez a cikksorozat – a teljesség igénye nélkül – próbál segítséget nyújtani, hogy milyen feladatok várnak ránk egy rendezvény szervezése során - mire kell nagyon figyelni, és ha esetleg valamit elrontottunk vagy elfelejtettünk, akkor hogyan korrigálhatunk. A cikksorozat első része ide kattintva olvasható, a második pedig itt található. A harmadik részben pedig, ahogy ígértük, a meghívókról és a program összeállításáról lesz szó.  

Rendezvények, konferenciák

Meghívó küldése, mikor, kinek és hogyan

Ma már nagyon kevés olyan esemény van, amire postán kiküldött papír alapú meghívót készítenek. Sokkal egyszerűbb és hasznosabb az elektronikus úton történő meghívás. Nem beszélve a praktikus okokról: ha emailen küldjük a meghívót és beleillesztjük a regisztráció linkjét, akkor néhány perc alatt meg is történhet a jelentkezés és további teendőnk ezzel gyakorlatilag nincs. Míg a papír alapú meghívónál a visszajelzést telefonon kell megtenni, vagy keresgélni azt a webes felületet, ahol jelezhetjük részvételi szándékunkat. Ez sokkal kényelmetlenebb a jelentkező számára, nem beszélve arról, hogy ha éppen nem áll módjában visszajelezni, akkor a feledés homályába merülhet az eseményünk, s így elveszíthetünk egy résztvevőt.

 

Természetesen az elektronikus meghívónak is vannak hátrányai, hiszen lehet, hogy a címzett figyelmen kívül hagy egy fontosabb meghívót, mert kéretlen tartalomnak gondolja és egy mozdulattal a lomtárba helyezi azt. Ezt elkerülendő, érdemes utánkövetést alkalmazni, vagyis a meghívást többször megismételni, adott esetben, ha nem kapunk határidőig visszajelzést, akkor telefonon is értesíteni az eseményről. Az utánkövetés azért is nagyon lényeges, mert az is előfordulhat, hogy meg sem érkezik az email a címzetthez. (Ezt úgy is kiküszöbölhetjük, hogy visszaigazolót kérünk arról, hogy a címzett elolvasta a meghívónkat.)

 

Ügyeljünk arra, hogy időben, akár hónapokkal a tervezett rendezvény előtt kiküldjük a meghívót. Azért lényeges ez, mert, - főleg ha több napos konferenciáról beszélünk -  a résztvevőnek ehhez az eseményhez kell igazítania naptárát. Nemzetközi eseményeknél, ahol esetleg repülőjegyet is szükséges foglalni, érdemes a meghívó előtt egy úgynevezett „save the date” emailt is kiküldeni. Ebben röviden tájékoztatjuk a meghívottakat az eseményről és az időpontról. Ez akár két-három hónappal a tervezett időpont előtt is történhet.

 

A tényleges meghívóban aztán szükséges minden információt megadni az időpontról, a részletes programról. Itt van lehetőség arra is, hogy a résztvevők különleges igényeiről érdeklődjünk. Például az ételallergiáról, vegetáriánus étkezésről (ezekről a második részben volt szó).

A meghívó legyen esztétikus, szépen megfogalmazott, helyesírási hibáktól mentes. Kiküldés előtt teszteljük, hogy levelünk szépen mutasson minden elektronikus eszközön (telefon, tablet, asztali gép stb).

 

Ha ajánlatot szeretne kérni céges rendezvényre, kérem kattintson ide!

 

A programok

Szervezőként változó, hogy mennyi beleszólásunk lehet egy adott rendezvény programjába. Annyit azért próbáljunk elérni, hogy a kávészünetek és az ebédszünet megfelelő hosszúságú legyen, hogy jusson idő a személyes szükségletekre, illetve beszélgetésekre is. Nagyobb rendezvényeknél, nagyobb létszámú résztvevő esetén ügyeljünk a kiszolgálóhelyiségek mennyiségére (pl. mosdók száma), ehhez igazítsuk a kávészünetek hosszát is.

Az esti programoknál a lényeg, hogy a résztvevők kikapcsolódhassanak a napi munka vagy tanulás után. Legyen könnyed hangulatú, pihentető, ha van rá mód, akkor akár alternatívákat is ajánlhatunk. Például, ha valakinek nincs kedve a koktélpartyhoz, akkor legyen lehetősége akár egy rövidebb esti közös sétára a szabadban.

 

 

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor