A céges rendezvények és konferenciák szervezése bonyolult feladat, ezért ezzel a cikksorozattal próbálunk segítséget nyújtani

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Konferenciák, céges rendezvények szervezése – III.

Tapasztalattól függően okozhat számunkra kisebb vagy nagyobb fejtörést, ha egy rendezvény szervezését kaptuk feladataként. Ez a cikksorozat – a teljesség igénye nélkül – próbál segítséget nyújtani, hogy milyen feladatok várnak ránk egy rendezvény szervezése során - mire kell nagyon figyelni, és ha esetleg valamit elrontottunk vagy elfelejtettünk, akkor hogyan korrigálhatunk. A cikksorozat első része ide kattintva olvasható, a második pedig itt található. A harmadik részben pedig, ahogy ígértük, a meghívókról és a program összeállításáról lesz szó.  

Rendezvények, konferenciák

Meghívó küldése, mikor, kinek és hogyan

Ma már nagyon kevés olyan esemény van, amire postán kiküldött papír alapú meghívót készítenek. Sokkal egyszerűbb és hasznosabb az elektronikus úton történő meghívás. Nem beszélve a praktikus okokról: ha emailen küldjük a meghívót és beleillesztjük a regisztráció linkjét, akkor néhány perc alatt meg is történhet a jelentkezés és további teendőnk ezzel gyakorlatilag nincs. Míg a papír alapú meghívónál a visszajelzést telefonon kell megtenni, vagy keresgélni azt a webes felületet, ahol jelezhetjük részvételi szándékunkat. Ez sokkal kényelmetlenebb a jelentkező számára, nem beszélve arról, hogy ha éppen nem áll módjában visszajelezni, akkor a feledés homályába merülhet az eseményünk, s így elveszíthetünk egy résztvevőt.

 

Természetesen az elektronikus meghívónak is vannak hátrányai, hiszen lehet, hogy a címzett figyelmen kívül hagy egy fontosabb meghívót, mert kéretlen tartalomnak gondolja és egy mozdulattal a lomtárba helyezi azt. Ezt elkerülendő, érdemes utánkövetést alkalmazni, vagyis a meghívást többször megismételni, adott esetben, ha nem kapunk határidőig visszajelzést, akkor telefonon is értesíteni az eseményről. Az utánkövetés azért is nagyon lényeges, mert az is előfordulhat, hogy meg sem érkezik az email a címzetthez. (Ezt úgy is kiküszöbölhetjük, hogy visszaigazolót kérünk arról, hogy a címzett elolvasta a meghívónkat.)

 

Ügyeljünk arra, hogy időben, akár hónapokkal a tervezett rendezvény előtt kiküldjük a meghívót. Azért lényeges ez, mert, - főleg ha több napos konferenciáról beszélünk -  a résztvevőnek ehhez az eseményhez kell igazítania naptárát. Nemzetközi eseményeknél, ahol esetleg repülőjegyet is szükséges foglalni, érdemes a meghívó előtt egy úgynevezett „save the date” emailt is kiküldeni. Ebben röviden tájékoztatjuk a meghívottakat az eseményről és az időpontról. Ez akár két-három hónappal a tervezett időpont előtt is történhet.

 

A tényleges meghívóban aztán szükséges minden információt megadni az időpontról, a részletes programról. Itt van lehetőség arra is, hogy a résztvevők különleges igényeiről érdeklődjünk. Például az ételallergiáról, vegetáriánus étkezésről (ezekről a második részben volt szó).

A meghívó legyen esztétikus, szépen megfogalmazott, helyesírási hibáktól mentes. Kiküldés előtt teszteljük, hogy levelünk szépen mutasson minden elektronikus eszközön (telefon, tablet, asztali gép stb).

 

Ha ajánlatot szeretne kérni céges rendezvényre, kérem kattintson ide!

 

A programok

Szervezőként változó, hogy mennyi beleszólásunk lehet egy adott rendezvény programjába. Annyit azért próbáljunk elérni, hogy a kávészünetek és az ebédszünet megfelelő hosszúságú legyen, hogy jusson idő a személyes szükségletekre, illetve beszélgetésekre is. Nagyobb rendezvényeknél, nagyobb létszámú résztvevő esetén ügyeljünk a kiszolgálóhelyiségek mennyiségére (pl. mosdók száma), ehhez igazítsuk a kávészünetek hosszát is.

Az esti programoknál a lényeg, hogy a résztvevők kikapcsolódhassanak a napi munka vagy tanulás után. Legyen könnyed hangulatú, pihentető, ha van rá mód, akkor akár alternatívákat is ajánlhatunk. Például, ha valakinek nincs kedve a koktélpartyhoz, akkor legyen lehetősége akár egy rövidebb esti közös sétára a szabadban.

 

 

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 2 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Ki nem szeret pihenni, kényelmesen?! És ki mondta, hogy csak a kuponos oldalakon lehet kupont vásárolni?! Itt egy nagyszerű lehetőség most limitált ideig!!! Ha már tudja, hogy ősszel/télen töltene nálunk néhány napot, akkor most mindenképpen érdemes kihasználni ezt a kínálkozó alkalmat!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 4 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Szívesen eltöltene szerelmével egy-két napot csak kettesben? Szívesen beszélgetne egy meghitt séta után Párjával, egy finom pohár bort kortyolgatva tóparti gyertyafényes vacsora mellett?! Szállodánk a romantika és a nyugalom szigete, ahol jó kettesben lenni! Lepje meg Kedvesét egy romantikus pihenéssel, ajándékozzon felejthetetlen élményt!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!"Budapest"

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

"Csak jót tudunk mondani,csendes nyugodt,de kiváló a kötnyezet sétára,lovaglára,hogászásra,ideális gyermekeknek több igény kielégitő foglalkozást nyújt.A vellnesz részlege fantasztikus.Személyzet mindenben a kedvünket nézte,nagyon figyelmesek,udvariasak.Csak ajánlani tudom,családok,fiatalok,és egyedül állok számára is.Köszönjük az egyhetes vendéglátást.visszajövünk,még az ősszel.

"

LEGFRISSEBB HÍREK
Kezdődik a vakáció

A bizonyítványosztás után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok és kötelező memoriterek nélkül. De vajon a szülők is ennyire örülnek a két és fél hónapnyi vakációnak? A munkahelyen bizony nem támogatott az egész nyáron át tartó szabadság. Mit tehetünk?

Quad bérlés

A Zichy Park Hotel újabb élménylehetőséggel bővítette az egyébként is igen széles szabadtéri programlehetőségeinek palettáját. A csónakázás, kerékpározás, horgászat, ugrálóvár és extrém futópálya mellett mostantól quad bérlésére is van lehetőség. Ezzel a négykerekű járművel az egész család bejárhatja a környéket. Az élmény pedig igazán kivételes.

joghurtos gyümölcssaláta

Nehéz elképzelni, hogy valaki (bárki) olyan sokat egyen a fagyiból, ebből az édes-jeges-krémes finomságból, hogy megunja, de ha mégis akadna ilyen, akkor íme, egy kiváló és nagyon egyszerű recept, vidéki ízeik sorozatunk következő darabjakén, mellyel helyettesíthetjük a fagylaltot. Amellett, hogy igazán finom, még egészséges is. Csak néhány percig tart összeállítani, majd érdemes egy-két órára a hűtőszekrényben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mézes masszázs a Zichy Park Hotelben

A folyékony arany nem csak belülről táplál minket, bőrünkön alkalmazva is csodákra képes. A természet igaz nagy ajándéka, igazi csodaszer a természet kincseinek kedvelői körében. Az orvostudomány is meghajol a méz nagysága előtt, mint masszázs pedig csak nekünk új. A tibeti és az orosz kultúrában több száz éve ismerik és alkalmazzák a mézes masszázst frissítésre és méregtelenítésre.

További hírek
New York Café TripAdvisor