A céges rendezvények és konferenciák szervezése bonyolult feladat, ezért ezzel a cikksorozattal próbálunk segítséget nyújtani

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Konferenciák, céges rendezvények szervezése – III.

Tapasztalattól függően okozhat számunkra kisebb vagy nagyobb fejtörést, ha egy rendezvény szervezését kaptuk feladataként. Ez a cikksorozat – a teljesség igénye nélkül – próbál segítséget nyújtani, hogy milyen feladatok várnak ránk egy rendezvény szervezése során - mire kell nagyon figyelni, és ha esetleg valamit elrontottunk vagy elfelejtettünk, akkor hogyan korrigálhatunk. A cikksorozat első része ide kattintva olvasható, a második pedig itt található. A harmadik részben pedig, ahogy ígértük, a meghívókról és a program összeállításáról lesz szó.  

Rendezvények, konferenciák

Meghívó küldése, mikor, kinek és hogyan

Ma már nagyon kevés olyan esemény van, amire postán kiküldött papír alapú meghívót készítenek. Sokkal egyszerűbb és hasznosabb az elektronikus úton történő meghívás. Nem beszélve a praktikus okokról: ha emailen küldjük a meghívót és beleillesztjük a regisztráció linkjét, akkor néhány perc alatt meg is történhet a jelentkezés és további teendőnk ezzel gyakorlatilag nincs. Míg a papír alapú meghívónál a visszajelzést telefonon kell megtenni, vagy keresgélni azt a webes felületet, ahol jelezhetjük részvételi szándékunkat. Ez sokkal kényelmetlenebb a jelentkező számára, nem beszélve arról, hogy ha éppen nem áll módjában visszajelezni, akkor a feledés homályába merülhet az eseményünk, s így elveszíthetünk egy résztvevőt.

 

Természetesen az elektronikus meghívónak is vannak hátrányai, hiszen lehet, hogy a címzett figyelmen kívül hagy egy fontosabb meghívót, mert kéretlen tartalomnak gondolja és egy mozdulattal a lomtárba helyezi azt. Ezt elkerülendő, érdemes utánkövetést alkalmazni, vagyis a meghívást többször megismételni, adott esetben, ha nem kapunk határidőig visszajelzést, akkor telefonon is értesíteni az eseményről. Az utánkövetés azért is nagyon lényeges, mert az is előfordulhat, hogy meg sem érkezik az email a címzetthez. (Ezt úgy is kiküszöbölhetjük, hogy visszaigazolót kérünk arról, hogy a címzett elolvasta a meghívónkat.)

 

Ügyeljünk arra, hogy időben, akár hónapokkal a tervezett rendezvény előtt kiküldjük a meghívót. Azért lényeges ez, mert, - főleg ha több napos konferenciáról beszélünk -  a résztvevőnek ehhez az eseményhez kell igazítania naptárát. Nemzetközi eseményeknél, ahol esetleg repülőjegyet is szükséges foglalni, érdemes a meghívó előtt egy úgynevezett „save the date” emailt is kiküldeni. Ebben röviden tájékoztatjuk a meghívottakat az eseményről és az időpontról. Ez akár két-három hónappal a tervezett időpont előtt is történhet.

 

A tényleges meghívóban aztán szükséges minden információt megadni az időpontról, a részletes programról. Itt van lehetőség arra is, hogy a résztvevők különleges igényeiről érdeklődjünk. Például az ételallergiáról, vegetáriánus étkezésről (ezekről a második részben volt szó).

A meghívó legyen esztétikus, szépen megfogalmazott, helyesírási hibáktól mentes. Kiküldés előtt teszteljük, hogy levelünk szépen mutasson minden elektronikus eszközön (telefon, tablet, asztali gép stb).

 

Ha ajánlatot szeretne kérni céges rendezvényre, kérem kattintson ide!

 

A programok

Szervezőként változó, hogy mennyi beleszólásunk lehet egy adott rendezvény programjába. Annyit azért próbáljunk elérni, hogy a kávészünetek és az ebédszünet megfelelő hosszúságú legyen, hogy jusson idő a személyes szükségletekre, illetve beszélgetésekre is. Nagyobb rendezvényeknél, nagyobb létszámú résztvevő esetén ügyeljünk a kiszolgálóhelyiségek mennyiségére (pl. mosdók száma), ehhez igazítsuk a kávészünetek hosszát is.

Az esti programoknál a lényeg, hogy a résztvevők kikapcsolódhassanak a napi munka vagy tanulás után. Legyen könnyed hangulatú, pihentető, ha van rá mód, akkor akár alternatívákat is ajánlhatunk. Például, ha valakinek nincs kedve a koktélpartyhoz, akkor legyen lehetősége akár egy rövidebb esti közös sétára a szabadban.

 

 

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Éljen át egy hamisítatlan falusi disznóvágást a Zichy Park Hotelben! Négycsillagos kényelemben, a vidéki élet hagyományait felelevenítve várjuk vendégeinket minden hétvégén egy igazi, Tolna megyei disznóvágásra.

Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a téli természet csodáit és ha nagyon átfázott, egy pohár melengető forraltborral felmelegedhet nálunk!

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk! Most 15%-os előfoglalási kedvezményt biztosítunk Vendégeinknek 2018.február 1-ig történő foglalás esetén!

Tudta, hogy 2018-ban a Március 15-e csütörtökre esik? De bizony! Így egy hosszú hétvégével ünnepelhetik a márciusi Ifjakat! Foglalja le már most szobáját, hogy egy önfeledt tavaszi pihenésben legyen része!

Töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben ahol felelevenítjük a vidéki, húsvéti népszokásokat felnőttek és gyermekek örömére! Egésznapos, húsvéti gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket - tojást festünk, nyulakat etetünk, bárányt terelünk és Húsvét vasárnapján megkeressük az elrejtett tojásokat!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvét a Zichy Park Hotelben

Felnőttként szívesen emlékszünk vissza gyerekkorunk húsvéti ünnepeire. Főleg vidéki környezetben a locsolkodás igen népszerű szokás volt. Húsvét hétfőn korán keltünk, hogy mire az első locsoló megérkezik már terített asztal várja. Mindenféle finomság került az asztalra: húsvéti sonka, kolbász, tojás, friss kenyér, valamint a kertből frissen szedett piros retek és újhagyma.  Az előző napokban gondos kezek által festett tojások is ott sorakoztak a húsvéti asztalon, várva, hogy megérdemelt jutalomként valamelyik locsoló zsebében landoljanak.

Vendégszeretet

December elején kaptuk a következő sorokat kedves vendégünktől. Hálásan köszönjük, örülünk, hogy jól érezték magukat nálunk és szeretettel visszavárjuk!

Flódni recept

A flódni igazi, tartalmas karácsonyi sütemény, mindenféle finomsággal töltve. Az elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. Az eredeti recept szerint, libazsírral készítjük. Ezzel kívánunk nagyon boldog ünnepet a Zichy Park Hotel volt és leendő kedves vendégeinek.  

Legpuhább Mézeskalács Karácsonyra

A Karácsony közeledtével a háziasszonyokat egyre inkább az ünnepi ételek és azok receptjei foglalkoztatják. Az interneten fellelhető számtalan sütéssel és főzéssel kapcsolatos oldalt fellapozva próbáljuk megfejteni a titkát a tökéletes sülteknek, a tökéletes bejglinek és a tökéletes mézeskalácsnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor