Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak.

Foglalás

Gyógyító háziállatok

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Kutatások szerint azok, akik háziállatok közelében élnek, gondot viselnek rájuk, lelkileg sokkal egészségesebbek. Az állatok feltétel nélküli bizalma és kötődése, a gondoskodás lehetősége és az irántuk táplált pozitív érzelmek segítenek megtalálni az esetlegesen elveszett lelki harmóniát. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban egyre népszerűbb az úgynevezett állat-asszisztált terápia, például mentálisan sérült, vagy valamilyen lelki betegséggel küzdők esetében. Először a XVIII. században, Belgiumban és Angliában alkalmazták ezt a módszert. Az erős gyógyszeres kezelések helyett, bizonyos esetekben segítségre szoruló állatokat vetettek be a gyógyító eljárás során. A terápia lényege az volt, hogy például egy súlyos depresszióval küzdő beteget az állattal kapcsolatos napi teendők elvégzésére sarkallták – ez pedig, mint egyfajta munkaterápia sok esetben gyógyuláshoz vezetett. Sajnos a gyógyszeripar fejlődésével, a gyógyszeres kezelések hosszú időre háttérbe szorították az állat-asszisztált módszert. Csak másfél évszázaddal később, a XX. század vége felé kezdték újra alkalmazni. Manapság már nagy sikerrel vonják be a pszichoterápiába az állatokat. Az egész világon elterjedt a lovas terápia, de kutyákkal, cicákkal, sőt, delfinekkel is nagyon jó eredményeket érnek el.

 

Háziállatok és lelki egyensúly a Zichy birtokon

A természet közelsége és a szabadban való mozgás lehetősége eleve jó hatással van az általános közérzetünkre. Emellett, a birtokon élő rengeteg állat jelenléte további kellemes perceket szerezhet vendégeinknek. Gyerekek és felnőttek a birtokon sétálgatva úton útfélen találkozhatnak velük: simogatják, etetik a lovakat, cicákat, nyuszikat és megannyi más kedves négylábút, aki az útjukba kerül.

Felér egy tudományos kísérlettel a birtokon járva figyelni az emberek arcát, viselkedését: sosem láttunk még olyan vendéget, aki mérgesen, vagy szomorúan jött volna ki az istállóból vagy a nyuszik ketrecei mellől. Mindenki mosolyogva, vidáman köszön el tőlük. Különösen a kisebb gyerek számára nagy élmény ez, hiszen így ők is megtapasztalhatják a gondoskodás élményét. Előszeretettel kínálják a pónikat friss fűvel, a lovakat és a nyuszikat pedig sárgarépával. A legérdekesebb mégis azt látni, ahogy az állat és a kisgyermek között kialakul a kölcsönös, feltétel nélküli bizalom. Ez az élmény a kicsik lelki fejlődése szempontjából nélkülözhetetlen.

Még egy ok, amiért érdemes ellátogatni a Zichy Park Hotelbe – kedvezményes csomagajánlataink ide kattintva érhetők el.

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

Családi nyaralás

Aki még nem járt a Zichy Park Hotelben, az nem igazán értheti, miért látogatnak el hozzánk újra meg újra visszatérő vendégeink. Hiszen rengeteg kipróbálásra érdemes négycsillagos szálloda van hazánkban, mely adott esetben több luxust kínál, mint a Zichy birtok. Úgy tűnik azonban, hogy sokan vannak, akik más értékrend szerint választanak maguknak helyet a pihenésre. Vendégeinket kérdeztük a témáról - ezúton is köszönjük, hogy időt szakítottak ránk és válaszoltak a feltett kérdéseinkre.

További hírek
New York Café TripAdvisor