Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Gyerekek, mozgás, friss levegő

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek számára fontos a tiszta levegő és a mozgással töltött idő a szabadban. De, hogy ez milyen hatással van pontosan a gyerekek fejlődésére – vagy megfordítva: ennek hiánya milyen károkat okoz, azzal már kevesebben foglalkoznak.

Aktív programok

A gyerekek alapvető szükséglete a mozgás. Lehetőleg odakint a jólevegőn, évszaktól függetlenül. Ennek rengeteg pozitív hozadéka van: az agy, a tüdő és a mozgásszervek nagy hasznát látják annak, ha a számítógépes játékok helyett a szabadban tollaslabdázunk vagy fogócskázunk.

Az óvodában a pedagógusok még viszonylag nagy gondot fordítanak a szabadban töltött időre. Később azonban, amikor iskolába kerül a kisgyermek, a tanároknak a szoros tanmenet miatt már nincs lehetősége arra, hogy egy vagy akár több órára a kivigyék a gyerekeket. Mivel ebben a korban a délelőttök (de sokszor a különórák miatt a délutánok is) ülő helyzetben telnek, ami rendkívül káros a fejlődő szervezet számára, ezért ilyenkor nekünk, szülőknek kell figyelni arra, hogy gyermekünk mivel tölti a késő délutáni- esti órákat. Ezeket a szabad perceket feltétlenül töltsük odakint, tekintet nélkül az időjárási helyzetre.  

Mozgás nélkül nincs élet

A mozgásszegény életmód és a négy fal között töltött idő nem csak a gyerekek számára káros, hanem a felnőtteknek is. A fizikai aktivitás hiánya már kisgyermekkorban is elhízáshoz vezethet. Napfény és friss levegő nélkül pedig gyengül az immunrendszer, mindenféle vírus és baktérium azonnal megtalál bennünket. Az idő előrehaladtával pedig egyre több egészségügyi problémával kell majd szembenézniük: mozgásszervi gondok, szív problémák, légzőszervi megbetegedések (allergia, asztma, stb.)

Figyeljük meg magunkat egy semmittevéssel töltött hétvégén! Tompa fejfájás, álmosság, ingerültség, tehetetlenség és még sorolhatnánk. A gyerekek általában jelzik, hogy valami nincs rendben, nyűglődnek, rosszalkodnak, mi pedig, ha nem vesszük észre a valódi okot, inkább gyorsan leültetjük őket egy újabb Disney videó elé, hogy végre nyugodtan sajnálhassuk tovább magunkat, hogy mennyire rossz a közérzetünk. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk!  

Ilyenkor azonnal fel kell állni a fotelből és kimenni a levegőre, ha lehet, akkor menjünk rögtön a természetbe. Persze ez elég nehéz, hiszen annyira erőtlenek és fáradtak vagyunk… Csak tegyük meg az első lépést és már az első száz méter után sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, a gyerekekről nem is beszélve. Nem utolsó sorban, nem csak fizikailag fogjuk jobban érezni magunkat, hanem lelkileg is. A mozgás és a tiszta levegő csökkenti a stresszt, jobb lesz a kedvünk, türelmesebbek leszünk. Hát nem megéri?

Mozgás – energia, jókedv

Nálunk a Zichy Park Hotelben rengeteg szabadtéri programlehetőség van. A család összetételétől függően ajánljuk vendégeinknek a túrázást, lovaglást, kerékpározást, vagy kisebb gyerekekkel a parkban való szabad játékot és a Zichy Kalandparkot. Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk.

Kedvezményes csomagajánlatainkat itt tekintheti meg!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Szívesen eltöltene szerelmével egy-két napot csak kettesben? Szívesen beszélgetne egy meghitt séta után Párjával, egy finom pohár bort kortyolgatva tóparti gyertyafényes vacsora mellett?! Szállodánk a romantika és a nyugalom szigete, ahol jó kettesben lenni! Lepje meg Kedvesét egy romantikus pihenéssel, ajándékozzon felejthetetlen élményt!

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Augusztus 20. az államalapítás és az új kenyér ünnepe, töltse kellemes környezetben pihenéssel!
A kemencénkben frissen sült új kenyér szentelés, ünnepi játékok és pompás tűzijáték is várja szállodánk vendégeit!"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvéti sonkatekercs

A sonkatekercset nem csak gépsonkából készíthetjük, hanem a húsvéti sonkánkból is. Persze nem egyszerű feladat szép vékony szeleteket vágni belőle, de megoldható. Akinek van szeletelőgépe, vagy elektromos kése, azzal könnyebben fog menni, de egy igazán éles késsel sem kivitelezhetetlen a művelet.

Tanyasi állatok a Zichy Park Hotelben

Ha valós kikapcsolódásra vágyunk, el kell hagyni a városi betondzsungelt. Kis autózás után rálelhetünk az abszolút vidéki nyugalomra, amely egyáltalán nem jelenti az igényesség feladását – sőt! A Zichy Park Hotel négycsillagos kényelemmel várja vendégeit, akár gyermekkel érkeznek, akár baráti társasággal akár csak kettesben. Túrázás, programok, romantika, állatok és vidéki hangulat – mindössze másfél órára Budapesttől.

Családi nyaralás

A nehéz, munkával töltött hétköznapokon általában egyetlen apró gondolat tartja életben a családfőt: a tudtad, hogy hamarosan vége a mókuskeréknek és néhány napot- vagy nyáron akár néhány hetet pihenéssel, kikapcsolódással tölthet. Azonban ebbe a jóleső gondolatba hamar bekúszik a családfő két kisgyermekének hangos kacagása. Bizony nem könnyű az apák élete, pláne, ha pihenésről van szó.

Masszázs

A szakirodalom szerint: „a masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás.” Igazán nagyon tudományosan hangzik és nagyon jó, hogy közben gyógyulunk is, de lássuk be, leginkább azért fekszünk a masszázsasztalra, hogy végre teljesen ellazult állapotba kerülhessünk és minden problémát, gondot az ajtón kívül hagyhassunk. Egy órányi masszás után frissen, jókedvűen szökkenünk vissza a mindennapi életünkbe. Egyáltalán nem gondolunk a tudományosan meghatározott fizikai válaszreakciókra. És ez így van jól.

További hírek
New York Café TripAdvisor