Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Gyerekek, mozgás, friss levegő

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek számára fontos a tiszta levegő és a mozgással töltött idő a szabadban. De, hogy ez milyen hatással van pontosan a gyerekek fejlődésére – vagy megfordítva: ennek hiánya milyen károkat okoz, azzal már kevesebben foglalkoznak.

Aktív programok

A gyerekek alapvető szükséglete a mozgás. Lehetőleg odakint a jólevegőn, évszaktól függetlenül. Ennek rengeteg pozitív hozadéka van: az agy, a tüdő és a mozgásszervek nagy hasznát látják annak, ha a számítógépes játékok helyett a szabadban tollaslabdázunk vagy fogócskázunk.

Az óvodában a pedagógusok még viszonylag nagy gondot fordítanak a szabadban töltött időre. Később azonban, amikor iskolába kerül a kisgyermek, a tanároknak a szoros tanmenet miatt már nincs lehetősége arra, hogy egy vagy akár több órára a kivigyék a gyerekeket. Mivel ebben a korban a délelőttök (de sokszor a különórák miatt a délutánok is) ülő helyzetben telnek, ami rendkívül káros a fejlődő szervezet számára, ezért ilyenkor nekünk, szülőknek kell figyelni arra, hogy gyermekünk mivel tölti a késő délutáni- esti órákat. Ezeket a szabad perceket feltétlenül töltsük odakint, tekintet nélkül az időjárási helyzetre.  

Mozgás nélkül nincs élet

A mozgásszegény életmód és a négy fal között töltött idő nem csak a gyerekek számára káros, hanem a felnőtteknek is. A fizikai aktivitás hiánya már kisgyermekkorban is elhízáshoz vezethet. Napfény és friss levegő nélkül pedig gyengül az immunrendszer, mindenféle vírus és baktérium azonnal megtalál bennünket. Az idő előrehaladtával pedig egyre több egészségügyi problémával kell majd szembenézniük: mozgásszervi gondok, szív problémák, légzőszervi megbetegedések (allergia, asztma, stb.)

Figyeljük meg magunkat egy semmittevéssel töltött hétvégén! Tompa fejfájás, álmosság, ingerültség, tehetetlenség és még sorolhatnánk. A gyerekek általában jelzik, hogy valami nincs rendben, nyűglődnek, rosszalkodnak, mi pedig, ha nem vesszük észre a valódi okot, inkább gyorsan leültetjük őket egy újabb Disney videó elé, hogy végre nyugodtan sajnálhassuk tovább magunkat, hogy mennyire rossz a közérzetünk. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk!  

Ilyenkor azonnal fel kell állni a fotelből és kimenni a levegőre, ha lehet, akkor menjünk rögtön a természetbe. Persze ez elég nehéz, hiszen annyira erőtlenek és fáradtak vagyunk… Csak tegyük meg az első lépést és már az első száz méter után sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, a gyerekekről nem is beszélve. Nem utolsó sorban, nem csak fizikailag fogjuk jobban érezni magunkat, hanem lelkileg is. A mozgás és a tiszta levegő csökkenti a stresszt, jobb lesz a kedvünk, türelmesebbek leszünk. Hát nem megéri?

Mozgás – energia, jókedv

Nálunk a Zichy Park Hotelben rengeteg szabadtéri programlehetőség van. A család összetételétől függően ajánljuk vendégeinknek a túrázást, lovaglást, kerékpározást, vagy kisebb gyerekekkel a parkban való szabad játékot. Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk.

Kedvezményes csomagajánlatainkat itt tekintheti meg!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Végre itt a nyár, minden hétvége remek alkalom a feltöltődésre. Töltsön nálunk egy éjszakát és mi két teljes nap pihenést garantálunk Önnek. Érkezés és távozás napján egész nap használhatja Levendula Spa wellness részlegünk szolgáltatásait.

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 2 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Várjuk Önt egy "egyéjszakás kalandra" a bikácsi Zichy Park Hotelben! Töltsön el egy pihentető éjszakát a szekszárdi dombok ölelésében, a 15 hektáros Zichy Birtokon, ahol garantált a tökéletes kikapcsolódás. 

Töltsön 1 napot szállodánkban, ahol önfeledten kipihenheti az egész család magát Levendula wellness részlegünkön! Kényeztesse testét és lelkét, élvezze a páratlan környezetet, és közben kóstolja meg Éttermünk specialitásait!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Augusztus 20. az államalapítás és az új kenyér ünnepe, töltse kellemes környezetben pihenéssel!
A kemencénkben frissen sült új kenyér szentelés, ünnepi játékok és pompás tűzijáték is várja szállodánk vendégeit!

Szívesen eltöltene szerelmével egy-két napot csak kettesben? Szívesen beszélgetne egy meghitt séta után Párjával, egy finom pohár bort kortyolgatva tóparti gyertyafényes vacsora mellett?! Szállodánk a romantika és a nyugalom szigete, ahol jó kettesben lenni! Lepje meg Kedvesét egy romantikus pihenéssel, ajándékozzon felejthetetlen élményt!

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 4 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!"Visszatérünk még !"

Értékelés időpontja: 1 héttel ezelőtt

"Kedves,segítőkész,udvarias személyzet és kiszolgálás.Tiszta szoba,sok játéklehetőség gyerekeknek:trambulin,ugrálóvár,medence.Lovaglási lehetőség,állatsimogatás,csónakázás stb, mi csak ezeket használtuk ki,de még biztosan maradt pár lehetőség.A mi szobánkban,még masszázskád is volt ! Jövőre ugyanitt 😁

"

LEGFRISSEBB HÍREK
Családi nyaralás

Aki még nem járt a Zichy Park Hotelben, az nem igazán értheti, miért látogatnak el hozzánk újra meg újra visszatérő vendégeink. Hiszen rengeteg kipróbálásra érdemes négycsillagos szálloda van hazánkban, mely adott esetben több luxust kínál, mint a Zichy birtok. Úgy tűnik azonban, hogy sokan vannak, akik más értékrend szerint választanak maguknak helyet a pihenésre. Vendégeinket kérdeztük a témáról - ezúton is köszönjük, hogy időt szakítottak ránk és válaszoltak a feltett kérdéseinkre.

Túrázás gyerekekkel

Egy ovissal az élet nem lehet unalmas, hiszen kíváncsisága kimeríthetetlen – kérdez, megvizsgál, megint kérdez - mintha a világ összes információját azonnal magáénak akarná tudni. Mozgásigénye pedig olyan nagy, hogy felnőtt ésszel szinte felfoghatatlan, honnan szed ennyi energiát az egész napos indiánszökdeléshez. Nehéz olyan elfoglaltságot találni számára, mely minden szempontból megfelelő, de talán egy rövidebb túrázás jó választás lehet, mert így egyszerre elégíthető ki a mozgásigénye és az információgyűjtés iránti vágya. Persze a túra végére, az információk mellett valószínűleg több kavics, gesztenye és falevél is a gyűjtemény részét képezi majd.  

Kezdődik a vakáció

A bizonyítványosztás után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok és kötelező memoriterek nélkül. De vajon a szülők is ennyire örülnek a két és fél hónapnyi vakációnak? A munkahelyen bizony nem támogatott az egész nyáron át tartó szabadság. Mit tehetünk?

Quad bérlés

A Zichy Park Hotel újabb élménylehetőséggel bővítette az egyébként is igen széles szabadtéri programlehetőségeinek palettáját. A csónakázás, kerékpározás, horgászat, ugrálóvár és extrém futópálya mellett mostantól quad bérlésére is van lehetőség. Ezzel a négykerekű járművel az egész család bejárhatja a környéket. Az élmény pedig igazán kivételes.

További hírek
New York Café TripAdvisor