Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Gyerekek, mozgás, friss levegő

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek számára fontos a tiszta levegő és a mozgással töltött idő a szabadban. De, hogy ez milyen hatással van pontosan a gyerekek fejlődésére – vagy megfordítva: ennek hiánya milyen károkat okoz, azzal már kevesebben foglalkoznak.

Aktív programok

A gyerekek alapvető szükséglete a mozgás. Lehetőleg odakint a jólevegőn, évszaktól függetlenül. Ennek rengeteg pozitív hozadéka van: az agy, a tüdő és a mozgásszervek nagy hasznát látják annak, ha a számítógépes játékok helyett a szabadban tollaslabdázunk vagy fogócskázunk.

Az óvodában a pedagógusok még viszonylag nagy gondot fordítanak a szabadban töltött időre. Később azonban, amikor iskolába kerül a kisgyermek, a tanároknak a szoros tanmenet miatt már nincs lehetősége arra, hogy egy vagy akár több órára a kivigyék a gyerekeket. Mivel ebben a korban a délelőttök (de sokszor a különórák miatt a délutánok is) ülő helyzetben telnek, ami rendkívül káros a fejlődő szervezet számára, ezért ilyenkor nekünk, szülőknek kell figyelni arra, hogy gyermekünk mivel tölti a késő délutáni- esti órákat. Ezeket a szabad perceket feltétlenül töltsük odakint, tekintet nélkül az időjárási helyzetre.  

Mozgás nélkül nincs élet

A mozgásszegény életmód és a négy fal között töltött idő nem csak a gyerekek számára káros, hanem a felnőtteknek is. A fizikai aktivitás hiánya már kisgyermekkorban is elhízáshoz vezethet. Napfény és friss levegő nélkül pedig gyengül az immunrendszer, mindenféle vírus és baktérium azonnal megtalál bennünket. Az idő előrehaladtával pedig egyre több egészségügyi problémával kell majd szembenézniük: mozgásszervi gondok, szív problémák, légzőszervi megbetegedések (allergia, asztma, stb.)

Figyeljük meg magunkat egy semmittevéssel töltött hétvégén! Tompa fejfájás, álmosság, ingerültség, tehetetlenség és még sorolhatnánk. A gyerekek általában jelzik, hogy valami nincs rendben, nyűglődnek, rosszalkodnak, mi pedig, ha nem vesszük észre a valódi okot, inkább gyorsan leültetjük őket egy újabb Disney videó elé, hogy végre nyugodtan sajnálhassuk tovább magunkat, hogy mennyire rossz a közérzetünk. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetünk!  

Ilyenkor azonnal fel kell állni a fotelből és kimenni a levegőre, ha lehet, akkor menjünk rögtön a természetbe. Persze ez elég nehéz, hiszen annyira erőtlenek és fáradtak vagyunk… Csak tegyük meg az első lépést és már az első száz méter után sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, a gyerekekről nem is beszélve. Nem utolsó sorban, nem csak fizikailag fogjuk jobban érezni magunkat, hanem lelkileg is. A mozgás és a tiszta levegő csökkenti a stresszt, jobb lesz a kedvünk, türelmesebbek leszünk. Hát nem megéri?

Mozgás – energia, jókedv

Nálunk a Zichy Park Hotelben rengeteg szabadtéri programlehetőség van. A család összetételétől függően ajánljuk vendégeinknek a túrázást, lovaglást, kerékpározást, vagy kisebb gyerekekkel a parkban való szabad játékot. Figyelünk arra, hogy a nálunk töltött napok aktív programokkal teljenek és vendégeink vidáman feltöltődve távozzanak tőlünk.

Kedvezményes csomagajánlatainkat itt tekintheti meg!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor