A családi nyaralást érdemes úgy alakítani, hogy a család minden tagja találjon megfelelő elfoglaltságot

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Családi nyaralás vagy a gyerekek nyaraltatása?

A nehéz, munkával töltött hétköznapokon általában egyetlen apró gondolat tartja életben a családfőt: a tudtad, hogy hamarosan vége a mókuskeréknek és néhány napot- vagy nyáron akár néhány hetet pihenéssel, kikapcsolódással tölthet. Azonban ebbe a jóleső gondolatba hamar bekúszik a családfő két kisgyermekének hangos kacagása. Bizony nem könnyű az apák élete, pláne, ha pihenésről van szó.

Családi nyaralás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az egész utazás általában abból áll, hogy a gyerekeket szórakoztatjuk: megfelelő játszóteret keresünk, a medence szélén ülve szemünkkel követjük csemetéink vízből fel-felbukkanó fejét, a szállodában pedig naponta legalább száz alkalommal ismételjük a „ne nyúlj hozzá-ne rohanj-ne csináld” kifejezéseket.

És itt nem arról van szó, hogy az apa bármit is megbánt volna az életének utolsó öt-tíz évéből. Természetesen imádja a gyermekeit, emelt fővel sétál velük végig a hotel folyosóján, az étteremben pedig büszkén néz a szomszédos asztalnál ülőkre, amikor a kisfia felnőtteket megszégyenítő módon használja a kést és a villát. Ennek ellenére néha neki is szüksége van néha a teljes nyugalomra.

Még tíz év és aztán békén hagynak! – szokták mondani a már kamasz gyerekekkel rendelkező szülők. Ez persze olyan távolinak tűnik, hogy egyelőre nem is hisszük, hogy valaha eljön ez az időszak is. Jó lenne addig valami kompromisszumos megoldás.

Nem vennénk a szívünkre, ha szegény családfő nem tudná kipihenni a fáradalmait a családi nyaralás ideje alatt. Ezért tálcán kínáljuk a megoldást:

 

„A” variáció – A család minden tagja azt csinálja, amit szeret

A családfő, ha nincs saját horgászfelszerelése, akkor a recepción kölcsönzött eszközökkel a birtokon található horgásztó partján teljes csendben és nyugalomban bámul maga elé – igazi férfihoz méltón semmi nem jár a fejében (talán annyi, hogy jólesne még egy korsóval abból a csapolt világosból). Néha azért megnézi, hogy akadt-e valami a horogra. Közben a gyerekek a kicsit távolabb található kalandparkban játszanak szépen, a felesége pedig a többi anyukával véget nem érő diskurzust folytat a legújabb gyereknevelési- és divat trendekről.

 

„B” variáció – Ez maga a paradicsom

A családfő ismét a tó partján bámul maga elé, horgászbottal a kezében, de néha azért eszébe jut, hogy milyen jó ötlet volt a gyerekeket kézműves foglalkozásra küldeni a hotel animátorához. Szintén az ő zseniális ötletének köszönhetően a felesége épp csokis-olajos frissítő masszázst kap, így estére biztosan jókedvű és kipihent lesz, talán ha a gyerekek elaludtak, még egy pohár bort is ihatnak majd kettesben…

További forgatókönyveket nem írunk, írjanak maguk az apukák. Legyen úgy, ahogy ők szeretnék, legalább néha. Információk, csomagajánlatok és szobafoglalás ITT.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk!

Két hétig foglalható ez a páratlan csomag! Ki ne hagyja! Nem csak a kuponos oldalakon lehet kupont vásárolni! Akár ősszel is beválthatja! Foglaljon már ma!

Töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben ahol felelevenítjük a vidéki, húsvéti népszokásokat felnőttek és gyermekek örömére! Egésznapos, húsvéti gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket - tojást festünk, nyulakat etetünk, bárányt terelünk és Húsvét vasárnapján megkeressük az elrejtett tojásokat!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvéti sonkatekercs

A sonkatekercset nem csak gépsonkából készíthetjük, hanem a húsvéti sonkánkból is. Persze nem egyszerű feladat szép vékony szeleteket vágni belőle, de megoldható. Akinek van szeletelőgépe, vagy elektromos kése, azzal könnyebben fog menni, de egy igazán éles késsel sem kivitelezhetetlen a művelet.

Aktív programok

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek számára fontos a tiszta levegő és a mozgással töltött idő a szabadban. De, hogy ez milyen hatással van pontosan a gyerekek fejlődésére – vagy megfordítva: ennek hiánya milyen károkat okoz, azzal már kevesebben foglalkoznak.

Tanyasi állatok a Zichy Park Hotelben

Ha valós kikapcsolódásra vágyunk, el kell hagyni a városi betondzsungelt. Kis autózás után rálelhetünk az abszolút vidéki nyugalomra, amely egyáltalán nem jelenti az igényesség feladását – sőt! A Zichy Park Hotel négycsillagos kényelemmel várja vendégeit, akár gyermekkel érkeznek, akár baráti társasággal akár csak kettesben. Túrázás, programok, romantika, állatok és vidéki hangulat – mindössze másfél órára Budapesttől.

Masszázs

A szakirodalom szerint: „a masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás.” Igazán nagyon tudományosan hangzik és nagyon jó, hogy közben gyógyulunk is, de lássuk be, leginkább azért fekszünk a masszázsasztalra, hogy végre teljesen ellazult állapotba kerülhessünk és minden problémát, gondot az ajtón kívül hagyhassunk. Egy órányi masszás után frissen, jókedvűen szökkenünk vissza a mindennapi életünkbe. Egyáltalán nem gondolunk a tudományosan meghatározott fizikai válaszreakciókra. És ez így van jól.

További hírek
New York Café TripAdvisor