A családi nyaralást érdemes úgy alakítani, hogy a család minden tagja találjon megfelelő elfoglaltságot

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Családi nyaralás vagy a gyerekek nyaraltatása?

A nehéz, munkával töltött hétköznapokon általában egyetlen apró gondolat tartja életben a családfőt: a tudtad, hogy hamarosan vége a mókuskeréknek és néhány napot- vagy nyáron akár néhány hetet pihenéssel, kikapcsolódással tölthet. Azonban ebbe a jóleső gondolatba hamar bekúszik a családfő két kisgyermekének hangos kacagása. Bizony nem könnyű az apák élete, pláne, ha pihenésről van szó.

Családi nyaralás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az egész utazás általában abból áll, hogy a gyerekeket szórakoztatjuk: megfelelő játszóteret keresünk, a medence szélén ülve szemünkkel követjük csemetéink vízből fel-felbukkanó fejét, a szállodában pedig naponta legalább száz alkalommal ismételjük a „ne nyúlj hozzá-ne rohanj-ne csináld” kifejezéseket.

És itt nem arról van szó, hogy az apa bármit is megbánt volna az életének utolsó öt-tíz évéből. Természetesen imádja a gyermekeit, emelt fővel sétál velük végig a hotel folyosóján, az étteremben pedig büszkén néz a szomszédos asztalnál ülőkre, amikor a kisfia felnőtteket megszégyenítő módon használja a kést és a villát. Ennek ellenére néha neki is szüksége van néha a teljes nyugalomra.

Még tíz év és aztán békén hagynak! – szokták mondani a már kamasz gyerekekkel rendelkező szülők. Ez persze olyan távolinak tűnik, hogy egyelőre nem is hisszük, hogy valaha eljön ez az időszak is. Jó lenne addig valami kompromisszumos megoldás.

Nem vennénk a szívünkre, ha szegény családfő nem tudná kipihenni a fáradalmait a családi nyaralás ideje alatt. Ezért tálcán kínáljuk a megoldást:

 

„A” variáció – A család minden tagja azt csinálja, amit szeret

A családfő, ha nincs saját horgászfelszerelése, akkor a recepción kölcsönzött eszközökkel a birtokon található horgásztó partján teljes csendben és nyugalomban bámul maga elé – igazi férfihoz méltón semmi nem jár a fejében (talán annyi, hogy jólesne még egy korsóval abból a csapolt világosból). Néha azért megnézi, hogy akadt-e valami a horogra. Közben a gyerekek kicsit távolabb az ugrálóvárban vidáman játszanak, a felesége pedig a többi anyukával véget nem érő diskurzust folytat a legújabb gyereknevelési- és divat trendekről.

 

„B” variáció – Ez maga a paradicsom

A családfő ismét a tó partján bámul maga elé, horgászbottal a kezében, de néha azért eszébe jut, hogy milyen jó ötlet volt a gyerekeket kézműves foglalkozásra küldeni a hotel animátorához. Szintén az ő zseniális ötletének köszönhetően a felesége épp csokis-olajos frissítő masszázst kap, így estére biztosan jókedvű és kipihent lesz, talán ha a gyerekek elaludtak, még egy pohár bort is ihatnak majd kettesben…

További forgatókönyveket nem írunk, írjanak maguk az apukák. Legyen úgy, ahogy ők szeretnék, legalább néha. Információk, csomagajánlatok és szobafoglalás ITT.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 2 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Ki nem szeret pihenni, kényelmesen?! És ki mondta, hogy csak a kuponos oldalakon lehet kupont vásárolni?! Itt egy nagyszerű lehetőség most limitált ideig!!! Ha már tudja, hogy ősszel/télen töltene nálunk néhány napot, akkor most mindenképpen érdemes kihasználni ezt a kínálkozó alkalmat!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 4 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Szívesen eltöltene szerelmével egy-két napot csak kettesben? Szívesen beszélgetne egy meghitt séta után Párjával, egy finom pohár bort kortyolgatva tóparti gyertyafényes vacsora mellett?! Szállodánk a romantika és a nyugalom szigete, ahol jó kettesben lenni! Lepje meg Kedvesét egy romantikus pihenéssel, ajándékozzon felejthetetlen élményt!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!"Budapest"

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

"Csak jót tudunk mondani,csendes nyugodt,de kiváló a kötnyezet sétára,lovaglára,hogászásra,ideális gyermekeknek több igény kielégitő foglalkozást nyújt.A vellnesz részlege fantasztikus.Személyzet mindenben a kedvünket nézte,nagyon figyelmesek,udvariasak.Csak ajánlani tudom,családok,fiatalok,és egyedül állok számára is.Köszönjük az egyhetes vendéglátást.visszajövünk,még az ősszel.

"

LEGFRISSEBB HÍREK
Kezdődik a vakáció

A bizonyítványosztás után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok és kötelező memoriterek nélkül. De vajon a szülők is ennyire örülnek a két és fél hónapnyi vakációnak? A munkahelyen bizony nem támogatott az egész nyáron át tartó szabadság. Mit tehetünk?

Quad bérlés

A Zichy Park Hotel újabb élménylehetőséggel bővítette az egyébként is igen széles szabadtéri programlehetőségeinek palettáját. A csónakázás, kerékpározás, horgászat, ugrálóvár és extrém futópálya mellett mostantól quad bérlésére is van lehetőség. Ezzel a négykerekű járművel az egész család bejárhatja a környéket. Az élmény pedig igazán kivételes.

joghurtos gyümölcssaláta

Nehéz elképzelni, hogy valaki (bárki) olyan sokat egyen a fagyiból, ebből az édes-jeges-krémes finomságból, hogy megunja, de ha mégis akadna ilyen, akkor íme, egy kiváló és nagyon egyszerű recept, vidéki ízeik sorozatunk következő darabjakén, mellyel helyettesíthetjük a fagylaltot. Amellett, hogy igazán finom, még egészséges is. Csak néhány percig tart összeállítani, majd érdemes egy-két órára a hűtőszekrényben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mézes masszázs a Zichy Park Hotelben

A folyékony arany nem csak belülről táplál minket, bőrünkön alkalmazva is csodákra képes. A természet igaz nagy ajándéka, igazi csodaszer a természet kincseinek kedvelői körében. Az orvostudomány is meghajol a méz nagysága előtt, mint masszázs pedig csak nekünk új. A tibeti és az orosz kultúrában több száz éve ismerik és alkalmazzák a mézes masszázst frissítésre és méregtelenítésre.

További hírek
New York Café TripAdvisor