A családi nyaralást érdemes úgy alakítani, hogy a család minden tagja találjon megfelelő elfoglaltságot

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

Családi nyaralás vagy a gyerekek nyaraltatása?

A nehéz, munkával töltött hétköznapokon általában egyetlen apró gondolat tartja életben a családfőt: a tudtad, hogy hamarosan vége a mókuskeréknek és néhány napot- vagy nyáron akár néhány hetet pihenéssel, kikapcsolódással tölthet. Azonban ebbe a jóleső gondolatba hamar bekúszik a családfő két kisgyermekének hangos kacagása. Bizony nem könnyű az apák élete, pláne, ha pihenésről van szó.

Családi nyaralás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az egész utazás általában abból áll, hogy a gyerekeket szórakoztatjuk: megfelelő játszóteret keresünk, a medence szélén ülve szemünkkel követjük csemetéink vízből fel-felbukkanó fejét, a szállodában pedig naponta legalább száz alkalommal ismételjük a „ne nyúlj hozzá-ne rohanj-ne csináld” kifejezéseket.

És itt nem arról van szó, hogy az apa bármit is megbánt volna az életének utolsó öt-tíz évéből. Természetesen imádja a gyermekeit, emelt fővel sétál velük végig a hotel folyosóján, az étteremben pedig büszkén néz a szomszédos asztalnál ülőkre, amikor a kisfia felnőtteket megszégyenítő módon használja a kést és a villát. Ennek ellenére néha neki is szüksége van néha a teljes nyugalomra.

Még tíz év és aztán békén hagynak! – szokták mondani a már kamasz gyerekekkel rendelkező szülők. Ez persze olyan távolinak tűnik, hogy egyelőre nem is hisszük, hogy valaha eljön ez az időszak is. Jó lenne addig valami kompromisszumos megoldás.

Nem vennénk a szívünkre, ha szegény családfő nem tudná kipihenni a fáradalmait a családi nyaralás ideje alatt. Ezért tálcán kínáljuk a megoldást:

 

„A” variáció – A család minden tagja azt csinálja, amit szeret

A családfő, ha nincs saját horgászfelszerelése, akkor a recepción kölcsönzött eszközökkel a birtokon található horgásztó partján teljes csendben és nyugalomban bámul maga elé – igazi férfihoz méltón semmi nem jár a fejében (talán annyi, hogy jólesne még egy korsóval abból a csapolt világosból). Néha azért megnézi, hogy akadt-e valami a horogra. Közben a gyerekek kicsit távolabb az ugrálóvárban vidáman játszanak, a felesége pedig a többi anyukával véget nem érő diskurzust folytat a legújabb gyereknevelési- és divat trendekről.

 

„B” variáció – Ez maga a paradicsom

A családfő ismét a tó partján bámul maga elé, horgászbottal a kezében, de néha azért eszébe jut, hogy milyen jó ötlet volt a gyerekeket kézműves foglalkozásra küldeni a hotel animátorához. Szintén az ő zseniális ötletének köszönhetően a felesége épp csokis-olajos frissítő masszázst kap, így estére biztosan jókedvű és kipihent lesz, talán ha a gyerekek elaludtak, még egy pohár bort is ihatnak majd kettesben…

További forgatókönyveket nem írunk, írjanak maguk az apukák. Legyen úgy, ahogy ők szeretnék, legalább néha. Információk, csomagajánlatok és szobafoglalás ITT.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor