Húsvéti kalács sütés a Zichy Park Hotel húsvéti hosszú hétvégéjén

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

A vidék ízei - húsvéti foszlós kalács vagy kalácskoszorú

Ha szeretnénk, hogy a húsvéti kalácsunk tényleg nagyon jól sikerüljön, akkor érdemes még az ünnep előtt próbaképpen elkészíteni ezt a gyönyörű húsvéti finomságot. A család biztosan nagyon fog neki örülni, mi pedig megnyugodhatunk, hogy tökéleteset fogunk alkotni húsvétkor.

Húsvéti kalács

A kalácshoz kínálhatunk házi lekvárt, vajat, mézet, de nagyon finom sonkához, kolbászhoz is. Koszorú formája pedig igazi dísze lehet a húsvéti asztalnak.

 

A hozzávalók:

50 dkg liszt és még egy kicsi a dagasztáshoz,

2 dkg élesztő

2 db tojás (az egyik a kenéshez)

2 dl tej

8 dkg cukor

1,5 teáskanál só

8 dkg olvasztott vaj

jégcukor vagy mandulaforgács a díszítéshez

 

A tejből kiveszünk két decilitert, majd egy kanál cukorral meglangyosítjuk. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. A vaj kivételével a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük. Robotgéppel (de akár kézzel is) pár percig dagasztjuk majd az olvasztott vajat is belekeverjük (vigyázzunk, ne legyen forró!). A vajjal együtt még legalább 10 percig tovább dagasztjuk.

Kilisztezett tálban meleg helyen egy órán át kelesztjük. Ha megkelt, akkor deszkára borítjuk és három egyforma részre osztjuk. A három részből egyenként kb. 35 cm hosszú rudat sodrunk, majd lazán összefonjuk és ebből koszorúformát hajtunk.

Ismét megkelesztjük (kb. háromnegyed óra), majd a tetejét a felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk jégcukorral vagy mandulaforgáccsal. A még hideg sütőbe toljuk. Ha bent van a kalács, akkor 175 fokra állítjuk a sütőt fél óra alatt aranyszínűre sütjük. A kész kalácsot az asztal közepére helyezzük és gyönyörködünk benne. Erre csak nagyon rövid időnk marad, mert a család apraja-nagyja hamarosan eltünteti az utolsó morzsáig. 

Húsvétkor természetesen a Zichy Park Hotelben is készül foszlós húsvéti kalács. Érdemes azt is megkóstolni! Húsvéti programajánlatunk és hozzá a kedvezményes csomagajánlatok itt találhatók.


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!



"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor