A masszázs felfrissülés testnek és léleknek

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

A masszázs – testi és lelki felfrissülés

A szakirodalom szerint: „a masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás.” Igazán nagyon tudományosan hangzik és nagyon jó, hogy közben gyógyulunk is, de lássuk be, leginkább azért fekszünk a masszázsasztalra, hogy végre teljesen ellazult állapotba kerülhessünk és minden problémát, gondot az ajtón kívül hagyhassunk. Egy órányi masszás után frissen, jókedvűen szökkenünk vissza a mindennapi életünkbe. Egyáltalán nem gondolunk a tudományosan meghatározott fizikai válaszreakciókra. És ez így van jól.

Masszázs

Az érintés igénye

Az érintés igénye ősi ösztön. A kisbaba – ha szerencsés, és születése után rögtön az édesanyja karjaiban találja magát, azonnal megnyugszik. Ezzel összefüggésben, csecsemőkorban az érintés (összekapcsolódás) hiánya a gondviselővel később igen komoly lelki betegségeket okozhat. Kisgyerekkorban is nagyon fontos a szüleink, nagyszüleink érintése, simogatása. És nincs ez másképp felnőttként sem. Megöleljük a barátainkat, leginkább pedig a szerelmünket szeretjük érinteni.

 

A masszás gyógyhatásai

A legkorábbi feljegyzések masszázs alkalmazásáról időszámításunk előtt 2700-ból valók, Kínából, ahol orvospapok végezték ezt a tevékenységet. Innen ered az akupresszúra (ujjnyomásos pontmasszázs) is, melyet szintén nagy hatékonysággal alkalmaznak napjainkban is.

Rengetegféle masszázstechnika létezik, melyek mind jótékonyan hatnak a testünkre és a lelkünkre. Ha megtehetjük, legjobb, ha megelőzésként, rendszeresen eljárunk egy jó masszőrhöz. A frissítő masszázsok kiválóak, például fáradtságra, fejfájásra, izomgörcsökre, izomlázra. Ha már orvosi javaslatra keressük fel a masszőrt, az már kevésbé szerencsés, de jobb később, mint soha. Ilyen esetek lehetnek például a mozgásszervi betegségek, vagy a keringési zavarok. Emellett, hogy a lelki hatásokat kiemeljük, szintén orvosi ajánlásra, pszichoszomatikus betegségek esetén is a masszázsasztalon találhatjuk magunkat. Természetesen a hivatásos sportolók számára is nagy segítség egy jó masszőr.

 

Miért menjünk rendszeresen masszőrhöz?

A fent felsorolt érvek talán elegendőek ahhoz, hogy enyhüljön a lelkifurdalásunk, amikor időpontot kérünk egy frissítő teljes testmasszázsra. Hiszen néha azért megfordul a fejünkben, hogy azt az időt és pénzt fordíthatnánk hasznosabb dolgokra is. Pedig (kivételesen) most nincs igazunk. Gondoljuk végig: egy jókedvű, egészséges családtag/munkatárs/barát/szomszéd/stb. sokkal hasznosabb a környezete számára, mint egy fájdalmakkal küszködő, lehangolt ember.

Szállodánkban természetesen mi is kínálunk masszázs szolgáltatást, mert azt szeretnénk, hogy vendégeink teljesen kipihenten, egészségesen távozzanak tőlünk. A teljesség igénye nélkül, elérhető nálunk gyógynövényes és aromaterápiás masszázs, csokis-olajos vagy mézes-olajos masszás is.  További információkat a szállodánkban alkalmazott masszázsokról itt kaphat. Időpontot mindenképpen szükséges kérni a recepción vagy a hotelben tartózkodás előtt telefonon????

Ha eltöltene néhány napot a Zichy Park Hotelben, akkor ide kattintva megtekintheti aktuális csomagajánlatainkat.

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Gondoljon már most arra, hogy véget vessen majd a téli begubózásnak és látogasson el a bikácsi Zichy Park Hotelbe élvezze a természet vendégszeretetét! Túrázzon, töltődjön fel nálunk!

Két hétig foglalható ez a páratlan csomag! Ki ne hagyja! Nem csak a kuponos oldalakon lehet kupont vásárolni! Akár ősszel is beválthatja! Foglaljon már ma!

Töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben ahol felelevenítjük a vidéki, húsvéti népszokásokat felnőttek és gyermekek örömére! Egésznapos, húsvéti gyermekprogramokkal várjuk a legkisebbeket - tojást festünk, nyulakat etetünk, bárányt terelünk és Húsvét vasárnapján megkeressük az elrejtett tojásokat!

Ismét egy hosszú hétvége, ami remek alkalmat kínál pihenésre az egész családnak! Semmi munka, csak pihenés!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Birtokunk teljes tavaszi pompájába öltözik - lágy szellő, napsütés, illatos virágok, mind tökéletes keretet adnak az Ön aktív kikapcsolódásához. Sétálhat birtokunkon, megismerkedhet Majorságunk egy napjával, kerékpárjainkon kényelmesen csodálhatja a környék páratlan természeti szépségeit.

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!"Remek hétvége a családdal!"

Értékelés időpontja: 2017. december 3.

"Rendkívül barátságos környezet, gondozott park tiszta, barátságos belső terek! Abszolút pozitív a személyzet hozzáállása mindenhez, legyen szó segítség kérésről vagy csak egy egyszerű kérdésről! Családias légkört varázsol az összes ott dolgozó a kedvességével és közvetlenségével! Az ételek finomak és a választék is elegendő. Külön köszönet..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Húsvéti sonkatekercs

A sonkatekercset nem csak gépsonkából készíthetjük, hanem a húsvéti sonkánkból is. Persze nem egyszerű feladat szép vékony szeleteket vágni belőle, de megoldható. Akinek van szeletelőgépe, vagy elektromos kése, azzal könnyebben fog menni, de egy igazán éles késsel sem kivitelezhetetlen a művelet.

Aktív programok

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek számára fontos a tiszta levegő és a mozgással töltött idő a szabadban. De, hogy ez milyen hatással van pontosan a gyerekek fejlődésére – vagy megfordítva: ennek hiánya milyen károkat okoz, azzal már kevesebben foglalkoznak.

Tanyasi állatok a Zichy Park Hotelben

Ha valós kikapcsolódásra vágyunk, el kell hagyni a városi betondzsungelt. Kis autózás után rálelhetünk az abszolút vidéki nyugalomra, amely egyáltalán nem jelenti az igényesség feladását – sőt! A Zichy Park Hotel négycsillagos kényelemmel várja vendégeit, akár gyermekkel érkeznek, akár baráti társasággal akár csak kettesben. Túrázás, programok, romantika, állatok és vidéki hangulat – mindössze másfél órára Budapesttől.

Családi nyaralás

A nehéz, munkával töltött hétköznapokon általában egyetlen apró gondolat tartja életben a családfőt: a tudtad, hogy hamarosan vége a mókuskeréknek és néhány napot- vagy nyáron akár néhány hetet pihenéssel, kikapcsolódással tölthet. Azonban ebbe a jóleső gondolatba hamar bekúszik a családfő két kisgyermekének hangos kacagása. Bizony nem könnyű az apák élete, pláne, ha pihenésről van szó.

További hírek
New York Café TripAdvisor