A masszázs felfrissülés testnek és léleknek

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

A masszázs – testi és lelki felfrissülés

A szakirodalom szerint: „a masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás.” Igazán nagyon tudományosan hangzik és nagyon jó, hogy közben gyógyulunk is, de lássuk be, leginkább azért fekszünk a masszázsasztalra, hogy végre teljesen ellazult állapotba kerülhessünk és minden problémát, gondot az ajtón kívül hagyhassunk. Egy órányi masszás után frissen, jókedvűen szökkenünk vissza a mindennapi életünkbe. Egyáltalán nem gondolunk a tudományosan meghatározott fizikai válaszreakciókra. És ez így van jól.

Masszázs

Az érintés igénye

Az érintés igénye ősi ösztön. A kisbaba – ha szerencsés, és születése után rögtön az édesanyja karjaiban találja magát, azonnal megnyugszik. Ezzel összefüggésben, csecsemőkorban az érintés (összekapcsolódás) hiánya a gondviselővel később igen komoly lelki betegségeket okozhat. Kisgyerekkorban is nagyon fontos a szüleink, nagyszüleink érintése, simogatása. És nincs ez másképp felnőttként sem. Megöleljük a barátainkat, leginkább pedig a szerelmünket szeretjük érinteni.

 

A masszás gyógyhatásai

A legkorábbi feljegyzések masszázs alkalmazásáról időszámításunk előtt 2700-ból valók, Kínából, ahol orvospapok végezték ezt a tevékenységet. Innen ered az akupresszúra (ujjnyomásos pontmasszázs) is, melyet szintén nagy hatékonysággal alkalmaznak napjainkban is.

Rengetegféle masszázstechnika létezik, melyek mind jótékonyan hatnak a testünkre és a lelkünkre. Ha megtehetjük, legjobb, ha megelőzésként, rendszeresen eljárunk egy jó masszőrhöz. A frissítő masszázsok kiválóak, például fáradtságra, fejfájásra, izomgörcsökre, izomlázra. Ha már orvosi javaslatra keressük fel a masszőrt, az már kevésbé szerencsés, de jobb később, mint soha. Ilyen esetek lehetnek például a mozgásszervi betegségek, vagy a keringési zavarok. Emellett, hogy a lelki hatásokat kiemeljük, szintén orvosi ajánlásra, pszichoszomatikus betegségek esetén is a masszázsasztalon találhatjuk magunkat. Természetesen a hivatásos sportolók számára is nagy segítség egy jó masszőr.

 

Miért menjünk rendszeresen masszőrhöz?

A fent felsorolt érvek talán elegendőek ahhoz, hogy enyhüljön a lelkifurdalásunk, amikor időpontot kérünk egy frissítő teljes testmasszázsra. Hiszen néha azért megfordul a fejünkben, hogy azt az időt és pénzt fordíthatnánk hasznosabb dolgokra is. Pedig (kivételesen) most nincs igazunk. Gondoljuk végig: egy jókedvű, egészséges családtag/munkatárs/barát/szomszéd/stb. sokkal hasznosabb a környezete számára, mint egy fájdalmakkal küszködő, lehangolt ember.

Szállodánkban természetesen mi is kínálunk masszázs szolgáltatást, mert azt szeretnénk, hogy vendégeink teljesen kipihenten, egészségesen távozzanak tőlünk. A teljesség igénye nélkül, elérhető nálunk gyógynövényes és aromaterápiás masszázs, csokis-olajos vagy mézes-olajos masszás is.  További információkat a szállodánkban alkalmazott masszázsokról itt kaphat. Időpontot mindenképpen szükséges kérni a recepción vagy a hotelben tartózkodás előtt telefonon.

Ha eltöltene néhány napot a Zichy Park Hotelben, akkor ide kattintva megtekintheti aktuális csomagajánlatainkat.

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Első közös élmény"

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 13.

"Első alkalommal mentünk el a párommal nyaralni közösen, meghitt hely volt kellemes falusi helyen.Bicikli bérlés is olcsó megfizethető áron volt, fürdő is kellemes a maga 2 medencéjével. Szerintem még vissza fogunk térni."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor