A masszázs felfrissülés testnek és léleknek

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

A masszázs – testi és lelki felfrissülés

A szakirodalom szerint: „a masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás.” Igazán nagyon tudományosan hangzik és nagyon jó, hogy közben gyógyulunk is, de lássuk be, leginkább azért fekszünk a masszázsasztalra, hogy végre teljesen ellazult állapotba kerülhessünk és minden problémát, gondot az ajtón kívül hagyhassunk. Egy órányi masszás után frissen, jókedvűen szökkenünk vissza a mindennapi életünkbe. Egyáltalán nem gondolunk a tudományosan meghatározott fizikai válaszreakciókra. És ez így van jól.

Masszázs

Az érintés igénye

Az érintés igénye ősi ösztön. A kisbaba – ha szerencsés, és születése után rögtön az édesanyja karjaiban találja magát, azonnal megnyugszik. Ezzel összefüggésben, csecsemőkorban az érintés (összekapcsolódás) hiánya a gondviselővel később igen komoly lelki betegségeket okozhat. Kisgyerekkorban is nagyon fontos a szüleink, nagyszüleink érintése, simogatása. És nincs ez másképp felnőttként sem. Megöleljük a barátainkat, leginkább pedig a szerelmünket szeretjük érinteni.

 

A masszás gyógyhatásai

A legkorábbi feljegyzések masszázs alkalmazásáról időszámításunk előtt 2700-ból valók, Kínából, ahol orvospapok végezték ezt a tevékenységet. Innen ered az akupresszúra (ujjnyomásos pontmasszázs) is, melyet szintén nagy hatékonysággal alkalmaznak napjainkban is.

Rengetegféle masszázstechnika létezik, melyek mind jótékonyan hatnak a testünkre és a lelkünkre. Ha megtehetjük, legjobb, ha megelőzésként, rendszeresen eljárunk egy jó masszőrhöz. A frissítő masszázsok kiválóak, például fáradtságra, fejfájásra, izomgörcsökre, izomlázra. Ha már orvosi javaslatra keressük fel a masszőrt, az már kevésbé szerencsés, de jobb később, mint soha. Ilyen esetek lehetnek például a mozgásszervi betegségek, vagy a keringési zavarok. Emellett, hogy a lelki hatásokat kiemeljük, szintén orvosi ajánlásra, pszichoszomatikus betegségek esetén is a masszázsasztalon találhatjuk magunkat. Természetesen a hivatásos sportolók számára is nagy segítség egy jó masszőr.

 

Miért menjünk rendszeresen masszőrhöz?

A fent felsorolt érvek talán elegendőek ahhoz, hogy enyhüljön a lelkifurdalásunk, amikor időpontot kérünk egy frissítő teljes testmasszázsra. Hiszen néha azért megfordul a fejünkben, hogy azt az időt és pénzt fordíthatnánk hasznosabb dolgokra is. Pedig (kivételesen) most nincs igazunk. Gondoljuk végig: egy jókedvű, egészséges családtag/munkatárs/barát/szomszéd/stb. sokkal hasznosabb a környezete számára, mint egy fájdalmakkal küszködő, lehangolt ember.

Szállodánkban természetesen mi is kínálunk masszázs szolgáltatást, mert azt szeretnénk, hogy vendégeink teljesen kipihenten, egészségesen távozzanak tőlünk. A teljesség igénye nélkül, elérhető nálunk gyógynövényes és aromaterápiás masszázs, csokis-olajos vagy mézes-olajos masszás is.  További információkat a szállodánkban alkalmazott masszázsokról itt kaphat. Időpontot mindenképpen szükséges kérni a recepción vagy a hotelben tartózkodás előtt telefonon.

Ha eltöltene néhány napot a Zichy Park Hotelben, akkor ide kattintva megtekintheti aktuális csomagajánlatainkat.

 


AKCIÓS AJÁNLATOK

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 2 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Ki nem szeret pihenni, kényelmesen?! És ki mondta, hogy csak a kuponos oldalakon lehet kupont vásárolni?! Itt egy nagyszerű lehetőség most limitált ideig!!! Ha már tudja, hogy ősszel/télen töltene nálunk néhány napot, akkor most mindenképpen érdemes kihasználni ezt a kínálkozó alkalmat!

Vége az iskolának! Ó-IÓ-CIÓ… VAKÁCIÓ!!!! Foglaljon 4 éjszakát kedvezményes áron!
Kezdjék nálunk a nyarat gyönyörű környezetben, kiszabadulva a kötöttségekből!

Szívesen eltöltene szerelmével egy-két napot csak kettesben? Szívesen beszélgetne egy meghitt séta után Párjával, egy finom pohár bort kortyolgatva tóparti gyertyafényes vacsora mellett?! Szállodánk a romantika és a nyugalom szigete, ahol jó kettesben lenni! Lepje meg Kedvesét egy romantikus pihenéssel, ajándékozzon felejthetetlen élményt!

Nyaraljon a Zichy Park hotelben, ahol minden adott egy tartalmas, élményekkel teli pihenéshez! Élvezze a napsütést, a naponta változó programjainkat, Tolna megye hagyományait életre keltő gasztronómiánkat.

 

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Amíg a férj horgászik a feleséget megmasszírozzuk! Igazi pihenés a család számára! Ráadásnak ajándék csalit adunk, hogy legyen fogás!



"Budapest"

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

"Csak jót tudunk mondani,csendes nyugodt,de kiváló a kötnyezet sétára,lovaglára,hogászásra,ideális gyermekeknek több igény kielégitő foglalkozást nyújt.A vellnesz részlege fantasztikus.Személyzet mindenben a kedvünket nézte,nagyon figyelmesek,udvariasak.Csak ajánlani tudom,családok,fiatalok,és egyedül állok számára is.Köszönjük az egyhetes vendéglátást.visszajövünk,még az ősszel.

"

LEGFRISSEBB HÍREK
Kezdődik a vakáció

A bizonyítványosztás után jöhet a jól megérdemelt pihenés, házifeladatok és kötelező memoriterek nélkül. De vajon a szülők is ennyire örülnek a két és fél hónapnyi vakációnak? A munkahelyen bizony nem támogatott az egész nyáron át tartó szabadság. Mit tehetünk?

Quad bérlés

A Zichy Park Hotel újabb élménylehetőséggel bővítette az egyébként is igen széles szabadtéri programlehetőségeinek palettáját. A csónakázás, kerékpározás, horgászat, ugrálóvár és extrém futópálya mellett mostantól quad bérlésére is van lehetőség. Ezzel a négykerekű járművel az egész család bejárhatja a környéket. Az élmény pedig igazán kivételes.

joghurtos gyümölcssaláta

Nehéz elképzelni, hogy valaki (bárki) olyan sokat egyen a fagyiból, ebből az édes-jeges-krémes finomságból, hogy megunja, de ha mégis akadna ilyen, akkor íme, egy kiváló és nagyon egyszerű recept, vidéki ízeik sorozatunk következő darabjakén, mellyel helyettesíthetjük a fagylaltot. Amellett, hogy igazán finom, még egészséges is. Csak néhány percig tart összeállítani, majd érdemes egy-két órára a hűtőszekrényben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mézes masszázs a Zichy Park Hotelben

A folyékony arany nem csak belülről táplál minket, bőrünkön alkalmazva is csodákra képes. A természet igaz nagy ajándéka, igazi csodaszer a természet kincseinek kedvelői körében. Az orvostudomány is meghajol a méz nagysága előtt, mint masszázs pedig csak nekünk új. A tibeti és az orosz kultúrában több száz éve ismerik és alkalmazzák a mézes masszázst frissítésre és méregtelenítésre.

További hírek
New York Café TripAdvisor