Babával vagy kisgyermekkel hotelben

Foglalás
| Szerző: Zichy Park Hotel

5 + 1 hasznos tipp ha babával indulsz útnak

Gyermekünk születése után néhány hónapig szívesebben töltjük otthon az időt, hogy egymásra hangolódjunk. Később azonban felmerül az igény, hogy kicsit kimozdulnánk a négy fal közül, lehetőleg a természet közelébe. Ezt a cikket azoknak a kismamáknak ajánljuk, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek még azon a téren, hogy mit is jelent babával útnak indulni.

Babával hotelben

Bár azt mondják, hogy a tapasztalatból és a hibákból tanul az ember, ebben az esetben mégis inkább az a jobb megoldás, ha előre tájékozódunk és megfontolunk minden tanácsot, annak érdekében, hogy az utazás jól sikerüljön, de legalábbis ne váljon rémálommá, hiszen kikapcsolódni indulunk éppen. Íme 5 + 1 megfontolandó tanács, hogy mit és miért vigyünk magunkkal:

 

1. Több ruhát vigyünk, mint szükséges – az autó elbírja

Az elmúlt néhány hónap alatt már tapasztalhattuk, hogy egy kisgyermeket naponta többször is át kell öltöztetni, mert mindig történik valami. Magára boríthatja az ételt vagy az italt, eleshet a vizes földön, de az is bármikor előfordulhat, hogy a pelenka tartalma kerül a gyönyörű babaruhára. Ezek az apró ruhadarabok igazán nem foglalnak sok helyet, pakoljunk hát belőlük bőségesen a bőröndbe, naponta legalább 3 garnitúrát. Sőt, az sem árt, ha a szülők számára is van néhány plusz póló és nadrág, ha esetleg ők is áldozatul esnének egy-egy kiborított gyümölcspürének.

 

2. Vigyük el a saját ágyneműjét

A legtöbb szállodában már biztosítanak babaágyat, így ezzel nem kell számolnunk pakoláskor. Azonban nagyon fontos, hogy a kicsi számára megteremtsük az otthoni biztonságos légkört. Tudjuk, hogy a baba számára az illatoknak igen nagy jelentőségük van, az anya és az otthon ismerős és megszokott illata megnyugtatja őt. Ezért vigyük el a saját takaróját kispárnáját, ha van, mert így a megszokott körülmények között sokkal nyugodtabban fog éjjel aludni. Ez a szülők számára is fontos, hiszen így mindenki kipihenten ébred majd. Ha otthon nem használunk parfümöt, akkor az utazás alatt se tegyük, mert ez is megzavarhatja a babát. Utazás előtt semmiképpen se váltsunk mosóport vagy öblítőszert, mert ezzel szintén megfosztjuk őt a biztonság érzésétől.

3. Étel és ital

Amíg a baba csak anyatejet fogyaszt, addig ilyesmivel nem kell foglalkoznunk. Esetleg egy kis ásványvizet csomagolhatunk számára, de ez sem fontos, hiszen az anyatej a folyadékot is pótolja. Ha már hozzátáplálás is történik, akkor vigyünk megfelelő mennyiségű bébiételt, gyümölcslevet, gyümölcspürét és ásványvizet. Természetesen a frissen készített ételek a legjobbak a baba számára, de az utazás alatt ne stresszeljük magunkat ezzel, semmi baja nem lesz a kicsinek, ha néhány napig jó minőségű bébiételeken él. Ételkészítés helyett inkább töltsük az időnket közös játékkal, sétával.

 

4. Tisztálkodó szerek és egyéb fontos dolgok

A nedves törlőkendőből vigyünk jó sokat, mert nem csak a pelenkázáskor hasznos, hanem például akkor is, ha a pici kezek koszosak lesznek egy séta során, vagy étkezés közben. Lehetőleg több kisebb csomagot pakoljunk, egyrészt, hogy ne kelljen cipelni, másrészt, mert az könnyen elfér a kistáskánkban és mindig kéznél van. Vigyük el a saját fürdetőjét, illetve krémet, hintőport, főleg ha nagy melegre számíthatunk. Pelenkát se felejtsük el. Ha esetleg bármi ezek közül otthon marad, nem kell kétségbe esni, hiszen néhány perces utazással biztosan találunk egy kisboltot, vagy gyógyszertárat, ahol megvásárolhatók ezek a dolgok.

 

5. Babakocsi, háti hordozó

Akár városnézésre, akár sétára indulunk nagy szolgálatot fog tenni a babakocsi. Kényelmes és minden babával kapcsolatos tevékenységre alkalmas – pelenkázásra, öltöztetésre, etetésre, altatásra. Ha túrázni indulunk, jó, ha beszerzünk egy háti hordozót, így akár nagyobb teljesítménytúrára is indulhatunk, a baba tökéletesen biztonságosan és kényelmesen tölti majd az idejét.

 

+1. Alkalmazkodjunk a babához és érezzük jól magunkat!

Ha a kicsi nyűgös, akkor ne akarjunk azonnal elindulni és bejárni az egész környéket, mert úgysem fogjuk élvezni. Engedjük el a szigorú időbeosztást és töltsünk egy-két órát a szobában, várjuk meg amíg megnyugszik, vagy kialussza magát. Valószínűleg a környezetváltozás miatt nagyobb biztonságra vágyik, ami csak annyit jelent, hogy többet szeretne kézben lenni. Legyünk türelemmel és ne hagyjuk, hogy ez a helyzet elrontsa a nyaralást. Ha mi nyugodtak vagyunk, azt a baba is megérzi és így nagy valószínűséggel kellemes lesz az utazás.  

Kedvezményes csomagajánlataink megtekintéséhez, kérem kattintson ide!


AKCIÓS AJÁNLATOK

Az őszi színek varázslatosak, a végtelen sárga, narancssárga, vörös levelek csodálatos kavalkádja megunhatatlan. Véget ért a nyár, de ez az idő is épp olyan élményekkel kecsegtet. És még egy plusz ajándék: MOST a gyermekeknek 6 éves korig a szállás ingyenes!

A nyár után, végre újra együtt lehet a család egy gondtalan pihenésre. Sok izgalmas, sokszínű programajánlattal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt! Jöjjön és csodálja meg az őszi természetet nálunk, mely október végén is számtalan kirándulási- és programlehetőséggel várja Önt és Családját!

Nagysikerű hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra várjuk négycsillagos kényelemben! A vidéki élet hagyományait felelevenítve szombat kora reggeltől egész napos programot kínálunk, a vállalkozó kedvűek részt vehetnek a disznó feldolgozásának folyamatában, elleshetik böllérünk és főzőasszonyaink fortélyait.

Október 23-a Szabadság Napja. Ezen a hétvégén megemlékezünk a magyar történelem egyik legjelentősebb időszakáról. Múltidéző programokkal, mécsesgyújtással emlékezünk meg '56 hőseiről. Az ünnepi momentumok mellett a főszerep a pihenésé, a lazulásé és a változatos családi aktivitásoké egy kis wellness élménnyel fűszerezve.

Lepje meg az Önnek oly kedves szeretteit élménnyel! Különböző időszakokra választható ajándékutalványainkat egyszerűen e-mailen és postán is el tudjuk küldeni, hogy igazi örömteli arcokat lásson!

Mi gondolunk a csendes téli estékre is, amikor jó bevackolni magunkat! Élvezze a vidéki tél szépségeit a Zichy Park Hotelben! Szállodánk hatalmas parkjában megfigyelheti a a téli természet csodáit.

Töltse a Zichy Park Hotelben a Karácsonyi Ünnepeket! Ajándékozza meg családját néhány nap tökéletes kikapcsolódással.
Mi mindenről gondoskodunk, Önnek csak az ajándékokat kell majd becsomagolnia.

A két ünnep közötti csendes időszak néha hihetetelenül kell. Kell, hogy egy kicsit leeresszünk a felfokozott karácsonyi hangulat után és rápihenjünk a  pörgős szilveszter előtt.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés. Hogy is lehet igazán jól kezdeni a 2019-as évet, mint egy igazán bőséges, mesterien elkészített étkekkel, fergeteges hangulattal?!"Csoportépítő"

Értékelés időpontja: 1 héttel ezelőtt

"Egy 80 fős csoporttal érkeztünk ide több városból is, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az embereket. Itt minden a rendelkezésünkre állt az előadóteremtől az esti zenés táncolásig. A kollégá kifejezetten élvezték a faulisias hangulatot az állatokkal együtt. A svédasztalos tálalás jól elő volt készítve választékos és..."

LEGFRISSEBB HÍREK
Egy recept, amit imádni fog a család: beregi csirke

A nagymamáinknál valószínűleg senki sem tud jobban főzni a világon... Lehet, hogy finomabb, lehet, hogy szebb, amit egy étteremben kapunk, de azokból a fogásokból hiányzik az a feltétel nélküli szeretet, az az odaadás, amit a nagyi minden alkalommal belecsempész az ételbe.

gyógyító háziálllatok - birtok szálloda

Senki sem tud ellenállni egy kiscicának, kiskutyának vagy akár egy póninak. Azonnal szeretnénk megsimogatni, a közelében lenni, etetni, gondozni. Az állatokkal való időtöltés, törődés pedig pozitívan hat a lelki állapotra, csökkenti a stresszt, megnyugtat. Erre a felismerésre már a XVIII. században rájöttek a szakemberek és ebből az időből vannak az első feljegyzések pszichoterápiában alkalmazott állatokról is. 

Őszi kikapcsolódás, túrázás

Vége a nyárnak, elkezdődtek ismét a dolgos hétköznapok. Tele élményekkel, kicsit szomorkásan hagyjuk magunk mögött az elmúlt heteket. Ám az ember természetes igénye az alkotás, a munka és a tanulás, így augusztus vége felé a megszokott napirendet és az új kihívásokat már jólesően vesszük tudomásul.

A vidék ízei - gyümölcsleves

Nyári étlapunk legkedveltebb fogása vitathatatlanul a tejszínes gyümölcsleves. Vendégeink kortól függetlenül rajonganak érte, főszakácsunk, Teca pedig nem győzi készíteni. Nem túl édes és nem túl fűszeres – éppen csak szelíden megmutatja magát a fahéj és a szegfűszeg. A friss nyári gyümölcs és a lágy tejszín ha találkozik a leveses csészében, attól mindenki egy kicsit boldogabb lesz. A receptet természetesen megosztjuk Önökkel, bár egy összetevő mindenképp hiányozni fog: főzőasszonyaink szíve-lelke, amit minden általuk készített ételhez hozzáadnak.

További hírek
New York Café TripAdvisor